ECPN, Budapest

ThomasR, Kent og jeg har vært i Budapest for å delta i et læringsfellesskap om kirkeplanting denne uka.

European Church Planting Network (ECPN) er et nettverk av kirker og organisasjoner som kommer sammen for å finne ut sammen hvordan vi kan få plantet flere menigheter i Europa. Europa er, tro det eller ei, den verdensdelen i verden som har færrest kristne sammenlignet med folketall.

Vi samles to ganger i året, hver gang på meget pene hotell med vilt mye god mat, alt sponset av noen rike amerikanere som har mye penger og lyst til å se flere kirker plantet i Europa. Sweeeeeeet.

Denne gangen bodde vi på et spa-hotell i Budapest, men det ble fillen ikke tid til en eneste spa. Det var tett program fra morgen til ettermiddag, og på kvelden var det ut på restaurant og spise og henge ut. Utrolig kjekt, og ganske slitsomt for introverte sjeler som oss tre pastorene fra Bryne.

Den største forskjellen fra sist gang vi var samlet for seks måneder siden, var at det var betydelig flere som tenkte plantinger utenfor sin egen by og sitt eget land. Det er noe seriøse greier på gang i forhold til Europa, over hele linja. Det bli veldig interessant å følge den utviklingen.

Det var noen gode dager, sammen med utrolig gode folk. Det er et vanvittig lærerikt miljø, der det ikke er fokus på å få inn den siste og hippeste undervisninga, men å lære sammen og av hverandre.

Fikk ikke sett så vilt mye av Budapest denne gangen, men Jaltos Pigede og jeg var innom da vi var på Interrail i fjor sommer, så jeg kan gå god for at det er en veldig fin by. Reis dit hvis du får mulighet.

Dette innlegget ble postet 15. oktober 2007 kl. 0:37 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. Torgeir sier:

    Sitat fra Bjørnar: «Europa er, tro det eller ei, den verdensdelen i verden som har færrest kristne sammenlignet med folketall.»

    Hvordan har de kommet fram til det? Og hvem har gjort det? Tenker det må være vanskelig å måle sånt og er derfor litt nysgjerrig på hvordan det er gjort og hvem som har gjort det, siden det er både tidkrevende og pengekrevende (i hvertfall er det det jeg forestiller meg, rett meg om jeg tar feil).

  2. Bjørnar sier:

    Hm… Jeg må innrømme at jeg har fanget opp dette som en etablert sannhet uten å se faktiske statistikker på det.

    Jeg skal se om jeg kan finne noe mer håndfast på det.

    (Hendelse, her slipper en ikke unna med noe. Godt du holder meg ansvarlig, Torgeir. Hehe…)

Legg til en kommentar