Lederskap og Guds folk

Alleon har en svært interessant artikkel: «Leadership and the People of God«.

Det er utrolig lett å falle i grøfta der de som leder er adskilt fra de som blir ledet, og jeg tror vi har falt der allerede, selv uten at vi ordinerer ledere. Mark Priddy viser i denne artikkelen hvordan lederskap er en gave Gud gir til kirken (i betydningen vi som er kristne) for «at Guds folk skal utrustes til å gjøre en bedre gjerning og bygge menigheten, Kristi legeme, så den blir sterk og moden.» (Ef. 4:12, Levende Bok) Det er vanskelig å bryte ned forestillingene vi har inni oss om denne «oss/dem»-holdningen, men vi klare det. Heldigvis har vi våpen som «ikke er kjødelige, men i Gud er de mektige til å rive ned festningsverk; med disse kan vi rive ned tankebygninger og enhver høyde som reiser seg imot kunnskapen og Gud» (2Kor 10:4-5).

Priddy viser også hvordan «lederskap er for folket». Lederskap er aldri noens personlige opphøyelse er fornøyelse, det er snarere tvert imot en tjeneste, og igjen en gave Gud gir til Sitt folk, eller enda bedre – en gave som blir gitt gjennom en person til felleskapet beste.

Jeg trenger å gå i meg selv på dette området, men skal vi noen gang klare å leve kirka, er det nødvendig at vi forstår dette. Det er lett å forstå det i teorien, men ikke spesielt lett å leve ut i praksis… Gud er likevel tålmodig, og ikke minst for oss. Uten Den Hellige Ånd har vi ikke sjanse i havet for å klare å forandre dette, for dette handler ikke om former og rammer, men om hjertet. Men i hjertet bor Gud. Amen.

Dette innlegget ble postet 26. juni 2003 kl. 18:23 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar