Livet er som en lang, lang reise…

Ofte kan barnesanger ha mer visdom i seg enn en hvilken som helst artikkel eller tale.

Det finnes flere måter å gjennomføre en reise på. Grovt forenklet kan vi dele de i to hovedgrupper:

#1. De som ser målet for reisen.

#2. De som ser på turen i seg selv som målet for reisen.

Forutsatt at en kommer frem til det samme stedet når reisen er slutt, vil gruppe 1 og 2 ha ganske forskjellig opplevelse av turen. Sannsynligvis vil gruppe 1 komme fortere frem til målet. Like sannsynlig er det at gruppe 2 har fått med seg flere detaljer og erfaringer fra turen enn gruppe.

Jeg er ganske lei av alle ting skal effektive og raske og lure. Som regel er reiser kompliserte, saktere enn forventet, og preget av omveier og tabber. Slik er det med livet også. I de fleste ting i livet går vi omveier vi ikke hadde trengt å tatt, vi tar valg vi angrer på, vi blir hengende bakpå jaget etter suksess, effektivitet, utdannelse, økt lønn osv. For de fleste er livet ganske rotete. Slik er det med reiser også. De blir som regel ikke slik vi hadde tenkt. Men på reisen, og i livet, møter vi på ting som forandrer oss, som utfordrer verdiene våre, som lærer oss ting og som revolusjonerer oss.

Disse erfaringene er ofte langt mer verdt enn å nå målet på kortest mulig tid.

Dette innlegget ble postet 26. juni 2003 kl. 0:56 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Helge Berland sier:

    Hei! Har du tilgjengelig teksten på den sangen? Den var ikke god å finne på nettet.
    Mvh
    Helge

Legg til en kommentar