Spørsmål og svar?

Har alle spørsmål et svar?

Trenger alle spørsmål å bli besvart?

Trenger noen spørsmål forbli ubesvarte?

Kan vi leve med uvitenheten et spørsmål peker på?

Kan vi leve uten den uvitenheten?

Når en møter utfordringer er det som regel flere spørsmål enn det er svar. Vår umiddelbare reaksjon er ofte å frenetisk prøve å finne svar og løsninger på spørsmålene og problemet vi blir konfrontert med (oftere av oss selv enn andre?). Problemet med å søke svar og løsninger med én gang, er at vi ofte overser ting vi hadde sett dersom spørsmålet hadde fått være spørsmål en stund til. Noen ganger kan til og med spørsmål i seg selv bli til svar hvis vi gir de tid til å være spørsmål.

Noen ganger er spørsmålet viktigere enn selve svaret. Nesten hver gang er prosessen som leder frem til svaret viktigere enn selve svaret.

Og her ligger roten til problemene som ofte kommer i kjølvannet av lettvinte svar: De hopper over prosessen som leder frem til svaret, og uten prosessen gir ikke alltid svaret mening.

Gode spørsmål leder oss inn i prosesser som forandrer mer enn noen gode svar kan gjøre. Det kan være lurt å holde fast ved spørsmålene, selv om svaret kan synes aldri så åpenbart.

Dette innlegget ble postet 26. juni 2003 kl. 1:12 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar