Ting jeg lurer på #1.5

Jeg har fortsatt ikke funnet svaret på dette hår-greiene (Ting jeg lurer på #1), men Steinar har gitt meg et utfyllende spørsmål som omhandler det samme temaet:

Hvorfor har hårene på ulike steder av kroppen ulik «kvalitet», grovhet, tekstur o.l.?

Et godt spørsmål. Utrolig nok har jeg faktisk svaret på dette spørsmålet! Jeg snakket med Cathrine Lindeland på MSN, og hun sa at det var på grunn av hårsekken (!). Her følger forklaringen (gjengitt med hennes tillatelse):

Håret består av keratin og andre forskjellige rester fra døde celler. Det utvikles epitelceller i hårroten. Når de nye blir dannet i hårrota, blir de gamle skøvet utover i hårkjeden. På den måten vokser håret. Cellene produsere keratin før de dør og går i oppløsning. Et hår vokser i ca. 2-3 år før det løsner og detter av. Vi har to typer hår: Dekkhår finner vi på hodet, rundt kjønnsorganene og under armene hos menn og i fjeset og på brystet. Resten av kroppen er dekket av dunhår, unntatt fotsålene og inni hendene. Styrken på håret har noe me hårsekken og gjøre, og at den på en måte er kraftigare og det blir laget meir keratin der.

Ja. Greit å vite…

Dette innlegget ble postet 7. juli 2003 kl. 23:54 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar