Ting jeg lurer på #2

Andre ting jeg lurer på: #1; #1.5

Ok, nytt spørsmål jeg lurer på:

Hva er det som gjør at skyene har ulike fasonger og befinner seg på ulik høyde?

En har jo alle slags skyer. Jeg har hørt at det er noe som heter makrellskyer. (Bortsett fra det er det vel bare lyse og mørke skyer?) Og skyene befinner seg veldig høyt oppe, og noen nesten rett over hodene våre. Noen er kompakte, andre er nesten gjennomsiktige. Etter det jeg har lært i o-fag (hvor ble det av o-fag??) består skyene av vann. That’s it. Når det blir for mye vann i en sky, detter vannet ned igjen, og vi kaller det regn. Så har vi alt det her med kretsløpet og vanning og fordamping og greier. Det er på en måte greit nok. Men hva er det som bestemmer fasong og høyde på skyene?

Finnes det ulike typer vanndamp? Kan det være forklaringen? Er det ulik vind på ulike høyder? Men hvis det er ulik vind, hvordan har vanndampen kommet så høyt opp i utgangspunktet? Er det ulikt trykk? Hm. Kanskje det. Er vanndampen fra Hå annerledes enn vanndampen fra Bryne? Sannsynligvis.

Nei, jeg vet ikke altså… Send meg en mail hvis du har Svaret eller gode forslag til dette fenomenet.

Dette innlegget ble postet 10. juli 2003 kl. 1:19 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar