Ting jeg lurer på #3

Andre ting jeg lurer på: #1; #1.5; #2

På den nylig avholdte fjellturen (Sommerekspedisjonen 2003) dukket det opp noen interessante spørsmål. Dette spørsmålet ble formulert av Eirik etter at me slo opp telter vårt i en myggkoloni (les:myr-område).

Hvilken plass har egentlig myggen i økosystemet?

Ja, hvor passer den egentlig inn? Den er jo sykt irriterende. Det kan ikke forklares hvor irriterende og plagsom myggen er når du har gått en hel dag og vil spise og sove og hele telet er fullt av mygg på innsiden og myggoljen ikke virker godt nok.

Den eneste funksjonen vi kunne komme på myggen muligens har, er at den er smittebærer (av f.eks. malaria) for å holde bestanden nede. Men det virker jo litt rart, da…

Dette innlegget ble postet 17. juli 2003 kl. 0:37 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar