Løven vs. = Lammet

Johannes Åpenbaring er en merkelig bok. Her følger et utdrag.

Men en av de eldste sa til meg: «Ikke gråt! Se, Løven av Juda stamme, Davids rotskudd, har seiret, så Han kan åpen bokrulle og bryte de sju seglene på den.» Og jeg så, og se, midt foran tronen og iblant de fire livsvesener, og midt ibland de eldste, stod et Lam, som om det var slaktet. Det hadde sju horn og sju øyne, som er de sju Guds ånder, sendt utover hele jorden. Så kom Han, og tok bokrullen ut av den høyre hånden på Ham som satt på tronen. (Åp. 5:5-7)

Det er jo flere merkelig ting her. De sju øynene og hornene f.eks. (Hva er det med alle øynene på folk og dyr i Himmelen??) Men det som ikke går helt sammen for meg er følgende: «… Se, Løven av Judas stamme … midt blant de eldste, stod et Lam.» Det denne eldste sier er: «Se her, her er Løven av Juda!» og så peker han på et lam. Det er som om jeg skulle kjøpt et lam og kalt det Løven av Tollaksen. (Ja, det hadde jo vært litt morsomt…)

Jeg har noen teorier om det, da. Eller, iallefall én. (Flere mottas med takk.) Dette kan ha noe med makt og styrke-greiene i Bibelen og hos Jesus. Det virker som om den største styrken er å gi avkall på styrke. Så når Jesus blir kalt Løven av Juda (for de som er usikre så er det Jesus det er snakk om her…), og samtidig blir portrettert som et lam som er slaktet, forteller dette kanskje at den ultimate styrke ligger i å bli slaktet? Jeg vet ikke… Det høres jo helt absurd ut, men det er jo det Bibelen forteller: At Satan og døden ble overvunnet ved at Jesus ble drept. Er dere med? Det står at Løven har seiret, og Han (Jesus) seiret jo ved at Han døde.

Det er rart altså…

Dette innlegget ble postet 22. august 2003 kl. 18:44 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan legge til en kommentar, eller sende tilbaketråkk fra din egen blogg. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar