Den siste samurai

Den siste samurai sammen med Ole og ThomasB i går. Den var utrolig bra! Hadde trodd det skulle være mer krig og slåssing en det var. Det var riktignok en del av det også, spesielt i slutten i et vanvittig slag mellom samuraiene (kun sverdvåpen) og den keiserlig hæren (kanoner og geværer) men hovedtemaet i filmen er ære.

filmer/LS-5583Japan er i ferd med å miste æresbegrepet under påvirkning fra vestlig kultur, og det er bare samuraiene som holder det i hevd. Under et slag tar de en amerikansk kaptein (Tom Cruise) til fange, og han møter deres kultur og verdier, noe som gjør sterkt inntrykk.

Velbalansert mellom filosofi/dybde og heftig action.

Dette innlegget ble postet 26. januar 2004 kl. 18:20 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar