Hvorfor jeg digger Idol

I går var det to nye som ble stemt videre til finalen av Idol. Ifølge Vårt Land i dag har det i de tre første rundene av semifinalene blitt stemt for 700.000 kr. Det er en del. TV2 tjener unektelig penger på konseptet. Men likevel er det noe med Idol som er så utrolig appellerende og engasjerende å se på. Her er noen ting jeg tror er avgjørende:

Vi får en felles ytre fiende
Dommerne i Idol representerer for deltakerne og seerne alt som er ondt i denne verden. Med sine til tider ufine kommentarer og drittkasting blir de et slags hat-objekt som samler alle til kamp for det gode (de stakkars deltakerne som blir ødelagt av de fæle dommerne).

Følelsene blir involvert
De som deltar i Idol er ekte, vanlige mennesker. Vi gråter med de, ler med de, feirer med de. Når dommerne skjeller ut noen blir vi rasende, når noen driter seg ut ler vi (guttene) og synes synd på de (jentene), når en outsider vinner gleder vi oss og kaller det en seier over drittdommerne.

Alle kan delta
7000 stk. stilte opp på audition for å delta i årets Idol. Konkurransen er åpen for alle. Alle slipper selvsagt ikke igjennom, men det finnes ingen andre kriterier for å delta enn at du har en stemme som lager lyd. Det vil si, aldersgrensen er 16 år, noe som sikkert er lurt med tanke på tilbakemeldingene de får underveis… Men utover det er alle hjertelig velkomne, spesielt de dyktige og de utrolig dårlige (for de er morsomme og de kan vi le av).

Folket bestemmer
Etter audition-rundene er det tv-seerne som avgjør hvem som går videre. Og her kan alt skje! Noen går videre fordi de er utrolig dyktige, noen fordi de synger greit men sjarmerer oss i senk. Hadde en manager-gjeng bestemt hvem som skulle vinne fjorårets Idol, hadde de neppe valgt Kurt Nilsen, rørleggeren fra Bergen. For å si det sånn: Han ser ikke akkurat ut som et idol. Men siden det er vi som bestemmer går han hen og vinner World Idol.

Alt kan skje
Når alle kan delta og folket bestemmer er det ingen som vet hvilken vei vinden blåser eller hvor ferden ender. Vi lever i spenning i flere måneder, bruker vilt med penger på å stemme, snakker om det i sosiale sammenkomster, lever livet sammen med de potensiell idolene. Og to ganger i uken dumper vi ned foran tv-skjermen med en følelse av å være med på en reise som helst skulle vart evig.

Se hva som skjer!

Dette innlegget ble postet 28. februar 2004 kl. 16:34 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar