Utvanna språk?

Asbjørn skriver om språkva(n)skar (tog du an?). Han skriver som en kan se en fantastisk nynorsk, iallefall i den siste posten. Spørsmålet han stiller (eller argumenterer for er vel nærmere sannheten?) er hvorvidt chat og sms-språk utvanner språket.

Eg trur faktisk eg heller meir mot å skrive meir dialekt enn det eg gjer (henger litt etter med det når det gjelder blogging, men du skal se det kommer etter hvert, prøver så godt eg kan allerede). Eg er ikkje enig i at det er vanskelig å henge med. Dette kan selvsagt bli et problem hvis en kommer fra en annen kant av landet, på samme måte som det er et problem for vanlig tale, men eg syns ikkje egentlig det er vanskelig å fatte ke folk meiner når de skriver en salig blanding av bokmål, nynorsk og dialekt.

Det eg imidlertid ser som et problem, er når en da skal skrive formelle brev – eller bare vanlige tekster – når en kommer i arbeidslivet. Men det er jo langt inn i tid (?), så det er det ikkje vits i å tenke på. Eller?

Hvis eg må velge mellom en muntlig form på kommunikasjon på nettet kontra korrekt grammatikk og språkbruk går eg uten tvil for muntlig form. Men det er jo ikkje sikkert en trenger å velge… Jo, en gjer nok det.

Det får ver min konklusjon. Muntlig form (les: dialekt, eller koss du vil) er å foretrekke.

Dette innlegget ble postet 25. februar 2004 kl. 18:07 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar