Film: Dogville

I går så jeg en av de merkeligste filmene ever. Dogville. Hele filmen foregår på en vilt stor scene, med et minimum av kulisser. Når filmen begynte så en hele Dogville (byen) ovenfra, og det så ut akkurat som Sims. Når de da filmet lenger ned viste det seg at det fantes ikke vegger, bare krittstreker på gulvet som markerte vegger. Utrolig frikete!

Det så ut til å være en utrolig dårlig film i begynnelsen. Når vi så den varte i nesten tre timer så det mørkt ut, men vi så videre. Det geniale med måten filmen var laget på – viste det seg – var at en måtte lage resten av bildene selv (for det var jo nesten ingen kulisser). Så etter hvert funket det greit.

Slutten av filmen tok en svært uventet vending, og gjorde filmen 5 hakk bedre (på det tidspunktet var den bra – nå ble den vilt bra). Plutselig ble filmen filosofisk, og stilte spørsmåltegn ved skyld og ansvarlighet. Hvorvidt er vi selv ansvarlige for våre handlinger eller ikke?

Utrolig interresant og bra film som må ses i rett humør (og med rett innstilling), men da får en til gjengjeld en god film en kan tygge litt på en stund.

Dette innlegget ble postet 8. mars 2004 kl. 22:31 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. Asbjørn Bakke sier:

  Eg satt faktisk og tenkte så mykje på denne filmen på skulen i dag, at eg ikkje fekk med meg kva som er vitsen med nettverkslaget i TCP/IP protokoll-stack’en.

 2. Loyd Jarle Hetland sier:

  Det nytter heller ikkje å være trøtt når du ser denne filmen….

 3. Bjørnar Tollaksen sier:

  Haha! Asbjørn: Hørtes utrolig kjedelig ut! Flaks du hadde noe annet å tenke på…

  Loydas: Synd du var for trøtt til å se hele. Slutten var vilt bra.

 4. Olaug sier:

  EG klarte til å med å følge med på filmen!!eg likte an faktisk og..bare for å ha nevnt det så hadde asbjørn, loyd, bjørnar og jon arne veddemål om korti eg kom t å sovna!!Asbjørn vant, eg sovna kje å som premie fikk eg sett en vilt sjelden å bra film;)

Legg til en kommentar