Siliguri, India

Følgende innlegg er en kopi av bønnemail sendt felles fra Indiateamet.

Hellu,hellu.

Sitter i en raatten internett-kafe-ting i silliguri, india. Linja er treg, tastaturet… ikke norsk, og lunta er kort. Videre har vi aa melde er at vi har smakt paa verdens dyreste te. En spesiell darjeeling te. Mannen som eide plantasjen lukta saa business mann, at vi klarte nesten ikke tro at han het det han introduserte seg som. Men arbeiderene hadde det bra der. det vil si litt bedre enn de arbeiderene paa de andre plantasjene. Vi har kommet tilbake til Silliguri, vaar base, og det er greit aa vaere paa et sted vi har vaert foer, ikke bare jumpe rundt fra det ene ukjente stedet til det andre. De siste dagene har vi holdt paa med praktisk arbeid. I gaar paa et gamle hjem, dvs et par straahytter, hvor vi malte moebler. Indere og fargekombinajon er en snodig greie. Beis hadde kanskje vaert aa foretrekke, men akk, blaa var favorittfargen til ho som starta senteret, ergo: blaa moebler. I dag var vi paa et barnehjem. Veldig koselige folk. Vi malte veggene der… blaa.

Myggen holdt paa aa ta livet av noen av jentene, men det vaerste var vel at vi oppdaget, naar vi skulle dra hjem, at vi hadde med oss myggolje. Selv om alt dette hoeres helt grusomt ut er det ikke tilfelle. Man skriver om det man tror folk vil legge merke til. Men vi har det bra her. Maten er god, selv om vi begynner aa savne norsk mat, vi fikk faktisk lapskaus a la tyskland i dag, og folka er kjempe flotte. Jeg vet ikke om de som har skrevet om dette tidligere, men siste kvelden i en by som uttales kusjeng var det ei dame som ble kristen. Mange soekte forboenn… bra saker. det blir flere ordntlige frelsesmoeter, eller hva vi skal kalle de, etter hvert.

Vi drar til Mirik i morra. en overnatting der, og saa videre til ett eller annet sted, undertegnede er ikke helt med paa alt som skjer forover. Men det gaar seg til. «guiden» vaar sharma, gjoer en fantastisk jobb med oss, saa vi kommer oss hele igjennom det. I mIrik blir det et par moeter av ulikt slag, sikkert flere sjeler frelst vi kan melde om etter det, enten det eller saa er de frelst fra foer av, og det er jo greit det ogsaa.

oevrige boenneemner og takketing:

Magene til hver og en, noe diaree ute og gaar, men mirjam er frisk som en fisk i magen sin, og det var fordi vi bad for det. Takk for det :)

Moetene vi skal ha i mirik. At ting maa gaa saa bra som mulig, at folk maa komme, og at det vi faktisk sier er fra Gud, slik at det kan bli til liv for inderene.

Takk for dama som ble frelst. Be om at det ikke maa bli med dette, men at hun maa kunne utvikle sin tro videre, og at det skal bli til velsignelse for henne, og de rundt seg.

Mer enn nok for denne gang, Acta team, divisjon india sier takk og farvel for denne gang. Hilser til alle kjente fra alle paa teamet, videresend mail til folk dere tror vil ha glede av det, linja var alt for treg, saa vi fikk bare lov til aa sende denne mailen til noen. Takker for oppmerksomheten.

Denne fellesmailen er skrevet av Ole Joergen.

Takket vere det fantastiske internett systemet i landet her saa ble ikke denne meldingen sendt i det hele tatt. Men hvis gudene og telefonlinjen er med oss skal jeg pr;ve aa sende den i dag. Men foerst maa jeg jo fortelle hva som har skjedd med oss siden fredag. Som sagt har vi v;rt i Mirik denne helgen. En liten (indiskmaalestokk) koselig fjellandsby. Byen la pa cirka 2000 meter, det var et stort vatten der, hvor vi kunne lane boter a pandle i, det var ogsaa muligheter for a ri pa hest, en skikkelig idylisk plass altsa. Men til Mirjams store skuffelse ble det verken hest eller bat, for helt fra vi kom til vi dro var vi omgitt av tykk take. Litt spesielt ma jeg jo tilfoere, men sa er vi jo i Himalaya. Sann ellers hadde vi to moter her oppe. En ungdomssamling for kristne ungdommmer i en lokal baptist meninghet. Samlingen begynte ikke sa bra, for rett for vi skulle begynne fant vi ut at vi hadde glemt CDspilleren. Og den maatte vi ha, vi skulle jo baade ha drama og dans. Og Katrine som
skulle tale hadde bygget talen paa dramastykket. Sa dermed var det bare a ta beina fatt og springe tilbake til plassen vi overnattet pa. (ca 20min gange) og hente den. Na trodde vi at alt var i orden, men da trodde vi feil, for midt i dansen streiket batteriene. Sann gar det nar vi stoler paa det matrialistiske, men for min del ble det bare en god paminnelse om a stole mer paa Gud, aa mindre paa utstyr og stasj. Men i historier er enden alltid god, og vi fikk gjennomfoert drama stykket ved aa skru ned lyden paa et minimum. Det er mektig aa igjen vere vitne til at Gud kan bruke oss trass vare mangler og feil. For vi fikk lov til aa ha en herlig forbonsdel paa slutten, hvor Gud virkelig beroerte folk og satte folk fri. Resten av dagen brukte vi paa besoek og seihtseeing. Det ble mest av det foerste pga taaken. I dag var vi med paa en gudstjeneste i Mirik i en nyoppstartet meninghet. Ca 3mnd. Og vi fikk lov til aa velsigne de med dans, sang og tale. Timeplanen videre naa er, imorgen
skolebesoek, de 2 neste dagene evangeliseringstur til Maladasar. En landsby ute paa landet, ikke i fjellene denne gangen altsaa. Det blir interessant aa se en nyside av India, og jeg gleder meg til det, men ogsaa Malaria faren er stoerre her, saa det maa dere be for. Men vi foeler oss trygge, med malariatabeletter og Guds beskyttelse. Et annet viktig boenneemne er Sjarma, kontakt personen vaar. Han har faatt veber, og foeler seg veldig sliten. Viktig at dere ber for han. Og tillegg hadde det vaert fint om dere kunne be om at vi fortatt skal bli brukt, og vaere til velsignelse i landet her. Vi begynner aa merke hardsjoeret, saa det er ekstra viktig naa at vi holder fokuset oppe paa hvorfor vi er her. Slik at vi kan eggasjere oss i de nye vi skal moete i tiden fremover.

Takk for all forboenn. Det er godt aa vite at vi for backup. Maa Gud velsigne dere alle.

Tor Harlad, ACTA avdeling India

Dette innlegget ble postet 21. mars 2004 kl. 12:37 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar