College of Prayer

Stavanger MisjonskirkeSom jeg nevnte i går har jeg vært på noe som heter College of Prayer i dag. De er ganske ambisiøse, og har hentet inn en fyr fra USA som heter Donn Thomas. Han er en rimelig «kraftig» svart mann, for å si det på den måten. Han er sikkert i femti-seksti-årene, og har en kongekul stemme (sånn svart gospel dyp mansstemme). Han har visstnok skrevet litt sanger, og er professor og noe greier i teologi på siden av å lede lovsang (eller var det motsatt?).

Uansett… Temaet var bønnesanger. Både sanger Gud «synger» til oss (de står i Bibelen), og sanger fra oss til Ham. Etter å ha undervist litt skulle vi visst over på det praktiske delen, og Donn Thomas spør etter frivillige som vil komme og synge (på direkten) Salme […]. (I Bjørnar’s hode: «What? Aldri i verden om eg går fram!») Men flere kom frem og satte sine egne toner til salmen. Så inviterte han til å komme frem og synge en bønn med egne ord. («WHAT?! Iallefall ikkje meg!») Igjen kom noen frem, og det var utrolig følelsesladd, og utrolig gudd (selv om kvaliteten på sangen var varierende — men det gjorde ikke noe).

Det toppet seg da vi gikk over til det han kalte «profetisk sang» eller frigjørings-/forløsningssang. Først tok han et eksempel (improviserte), og det var helt crazy bra! Hvem kommer nå frem for å synge etter det?? («Ikke meg, ikke meg!») Jo, der ruslet Rudi Muntevik frem. Og det tok HEILT av! Det var så rått, og så sterkt, og så bra. Jeg finner ikke ord, men er klar for å gjenta noe sånn. (På Saron i kveld? E… kanskje ikkje.)

Rudi Muntevik hadde i tillegg (det var vel egentlig det han kom for) en bolk om lovsang/tilbedelse. Her er notater for spesielt interesserte.

Dette innlegget ble postet 30. april 2004 kl. 19:54 og er kategorisert under ACTA. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar