Epost

Wow.

Det er visst mulig å bruke norske tegn i epost-adresser. Fra nå av kan dere hvis dere vil sende mail på

bjørnar@tollaksen.com

Alt går til samme sted, så det er egentlig ett fett. Men kult at det går an uansett. Hvorfor har jeg ikke visst dette før??

Dette innlegget ble postet 1. april 2004 kl. 16:17 og er kategorisert under Ukategorisert. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. Tom Rune sier:

  Hei du. Trur nok at grunnen til du ikke har visst dette før er at det nettopp har blitt mulig. En kan faktisk nå ha domener med æøå i:)

 2. Bjørnar sier:

  Det er eg klar over, men etter det eg har forstått må en da ha installert en liten programsnutt som gjør om de norske tegnene til internasjonele (kodete) tegn.

  Og dette er snakk om æøå i brukernavnet (det som står før «@»), og ikkje i selve domenenavnet. Og det er det jeg spekulerer i – uten særlige bevis – om har vært mulig lenge, siden det først og fremst er avhengig av om det er mulig å opprette brukere med æøå på mailserveren.

  Hva tenker du (evt. andre) om det?

 3. Tom Rune sier:

  Kan det være snakk om alias her? og derfor ikke en faktisk bruker på serveren?

 4. Bjørnar sier:

  Ja, det er definitivt snakk om et alias i mitt tilfelle.

  Då gjenstår egentlig bare spørsmålet om det går er mulig å opprette æøå-brukere på mailservere? Eller kanskje det er avhengig av den enkelte mailserver?

Legg til en kommentar