Film: Kill Bill: Vol. 2

Vol. 2Dette er heftige saker! Vol. 2 av Kill Bill har alt; fart, spenning, crazy kampscener (uten alt blodsølet fra 1’eren), filosoi (!), merkelig musikk, og alle stilarter fra filmindustrien i en og samme film. Vilt? Jepp. Vilt bra.

Kill Bill: Vol. 2 er jo som tittelen tilsier del to av det som i utgangspunktet var ment å være én film (men så tok det litt av og ble lenger enn de hadde regnet med — så de delte bare filmen på midten, slik at Vol. 1 slutter midt i, og fortsetter med handlingen i Vol. 2). Den er regissert av Quentin Tarantino, mannen bak Pulp Fiction, regissøren som allerede har fått kultstatus etter bare fire filmer.

Kampsport?Filmen åpner med The Bride (Uma Thurman) som, sittende i en bil, forklarer kameraet at hun er på vei til Bill («… and when I get there – I’m gonna kill Bill»). Hun har kvittet seg med de første på døslista, men idet hun skal knerte Budd, Bills bror, blir hun overraskende fanget, og havner i en lei knipe. Vi får se forhistorien hennes, der hun har gått i skole hos Pai Mei, mester i alle former for kampsport, og gjennom hard trening lærer seg å kjempe både med og uten sverd.

Mens Vol. 1 hadde et mer østlig preg over seg (med samuraisverd og hele den pakken), minner Vol. 2 mye mer om en western av den gamle sorten. Farger og teknikker fra all slags perioder og stilarter du aldri har sett før blir blandet sammen til en herlig suppe, og det hele er utrolig merkelig. Men det funker. Det funker utrolig godt.

The BrideKill Bill: Vol. 2 er et mesterverk. Den er på mange måter annerledes enn Vol. 1. Mer rolig, mer ettertenksom, dypere. Avslutningen halter ørlite grann (slutter litt brått), men det har ikkje sjans til å ødelegge en to timer lang fantastisk filmopplevelse. En kongefilm.

(P.S.: Siden Vol. 2 bygger direkte på Vol. 1, må sistnevnte sees først. Advarsel: Det er mye vold, riktignok vilt overdrevet, og det det er mye (og da mener jeg mye) blod. Iikke en film for sarte sjeler.)

Dette innlegget ble postet 27. april 2004 kl. 17:56 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar