Film: Runaway Jury

runawajury-big.jpg«Trials are too important to be decided by juries.»

Dette er en god film! Runaway Jury er en actionthriller som handler om (som alltid i John Grisham bøker; filmen er basert på boka hans med samme navn) en rettsak. Og hvem er det egentlig som bestemmer i en rettsak? Er det mulig å kjøpe eller true juryen til å levere den ønskede dommen?

Skurken i filmen er en mann som med sitt firma – ikke uten suksess – lever av å finne ut alt om jurymedlemmer, og på ulike måter presse og lokke de til å dømme slik klientene hans vil. I dette tilfellet står saken om hvorvidt våpenfabrikantene er ansvarlige for drap med deres våpen, og våpen-gutta er rimelig klar for å vinne rettsaken. De leier derfor inn dette firmaet for å svinge juryen deres vei.

filmer/runaway02Det oppstår likevel problemer når det ringer en ung dame som påstår å kontrollere juryen, og tilbyr begge sider å levere dommen de vil ha for den nette sum av 10 mill. dollar. Kan juryen kjøpes?

Plottet er fantastisk. De ulike trådene og underhistoriene henger tilsynelatende litt og svever, men knyttes sinnsykt kult sammen mot slutten av historien. Et godt stykke film.

:: Se traileren her ::

Dette innlegget ble postet 19. april 2004 kl. 17:40 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar