Shabana løfter mulla Krekar

VGDette er jo på det groveste. Under en debatt på Smuget i Oslo tok Shabana Reman tak på rumpa til mulla Krekar og løftet ham opp fra gulvet, for å bevise at en mann som kan løftes av en liten kvinne umulig kan være farlig.

Det var ingen tvil om at Krekar mislikte det sterkt, og gav tydelig uttrykk for at han var blitt krenket (det er vel rettere å si at han ble rimelig sint). Nå har han anmeldt Reman for legemsfornærmelse. Dagbladet spør: Ble mulla Krekar krenket? Forfatter Henrik Hovland mener ja. Andre er uenige.

Min kommentar:
Å løfte noen opp under en offentlig, saklig debatt er å gå langt over streken. Det er jo ingen som gjer sånt. Eller, tydeligvis er det det. Det hadde vært krenkende om det hadde vært en nordmann (prøv å løfte opp Kjell Magne eller Carl I., så få vi se…), og definitivt mye mer krenkende for en mann av arabisk opprinnelse.

Utrolig tåpelig gjort av Shabana Reman. Og utrolig respektløst.

Dette innlegget ble postet 28. april 2004 kl. 22:49 og er kategorisert under Aktuelt. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. Catti sier:

  Eg synst d va SJEF!!! dessuten sa han ja t å bli me på en test…. Eg lige at alle ikje trenge jørr som forventa…å hu står for d hu gjor. You go girl tenke eg bare:) (Kan ver eg jekk glipp av någe siden eg ikje gadd lesa heile artikkelen…men drid i d:))

 2. Ingvild sier:

  Eg e enig med Bjørnar; heilt tåpelig gjort!
  Sko tru hu hadde litt peiling om kulturen der nere, og kor graverande det e å gjør noge sånt!
  Spesielt når kånå og ungane hans va der…

  Et eksempel som gjør at me nordmenn kan forstå det i konteksten av vår kultur??
  Det er vel liga gale som at en villt fremmande mann sko komma bort å ta dama/kona di på brystene!!!

 3. Bjørnar sier:

  Bra påpeikt, Ingvild! Godt å få noen som studerer emnet (interkulturell kommunikasjon?) på banen.

  Godt eksempel. Litt crazy, mulig det er litt drøyt (?), men likevel godt eksempel. Eg trur på en måte ikkje eg hadde likt hvis en mann hadde kommt og klådd på dama/kona mi. (Lurer på kor hardt eg hadde slått han?)

 4. lars sier:

  mener dette var respektløst, men fullt fortjent.

 5. Aspis sier:

  For en upassande handling! Så provoserande! Kæ hu trur hu æ.. Eg heier iallfall på Mulla i rettsaken :)

 6. Marie Aalen sier:

  Tvert imot, på Ukeslutt på NRK lørdag ble flere menn, både norske og utenlandske, muslimer og ikke, løftet av Marie Simones, og de tok det helt uten problemer. At Shabana kan løfte en mulla, er befriende på vegne av alle undertrykte kvinner: Vi er nemlig jevnsterke med menn! Leve humoren.

Legg til en kommentar