Visjoner

Jeg er lei av visjoner. Jeg er lei av ordet visjon. (Et annet ord jeg er lei av er postmodernisme, men det kan jeg snakke om en annen gang.) Det har mistet meningen sin, og det gir meg dårlige vibber. Det er for mange av de (visjonene). Og ofte er de motstridende. Og ofte er de utrolig diffuse, og skaper mer forvirring enn engasjement. Dette skjer helst når folk snakker om en visjon.

Folk som forteller en historie, maler (med ord, eller for så vidt også med maleri/bilde) et bilde av noe fantastisk de ser for ser, de hører jeg gjerne på. De som ikke bryr seg om hvorvidt folk «tar» visjonen eller ikke, som ikke bryr seg så mye om det blir til noe, som deler av det som er på innsiden, og tar imot folk som vil være med på å se det skje. Uten press, uten manipulasjon, uten lokkemiddel. Kun historien og bildet av noe flott, noe bra, noe som hjelper folk på en eller annen måte.

Gi meg historier. Dropp visjons-snakket.

Dette innlegget ble postet 17. april 2004 kl. 23:10 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. ThomasR sier:

  siden du stiller spørsmålet tom rune, bør du også prøve å svare…

 2. Tom Rune sier:

  Et spørsmål; er ikke «manipulasjon» den gode fortellers beste «våpen»? (Jeg bare spør, nekter å svare….:))

 3. ThomasR sier:

  jeg skrev faktisk min greie før tom rune selv om det ifølge klokken sier noe annet..

 4. Bjørnar sier:

  What? Ke dokke to holde på med, egentlig?

  «… ‘manipulasjon’ en fortellers beste ‘våpen'»? Hm. Det kan eg vanskelig tru.

  Hvis det er en god forteller er det vel ikkje nødvendig å manipulere…?

Legg til en kommentar