Bok: Den store kjærligheten

Den store kjærlighetenJeg har kvidd meg litt for å skrive denne anmeldelsen, mest fordi jeg er redd for reaksjonene. («Ei bok om kjærlighet? Lide femi!» «Du er 20 år og singel. Ke du holde på med?») Det får heller gå. Den store kjærligheten har undertittelen Kan vi lære å elske? Det er jo et svært aktuelt og spennende tema som mange av oss er opptatt av, iallefall når en begynner å komme i denne giftealderen jeg og mitt hus eh… vennene mine går inn i. Hos Bokkilden sier de: «Boken er rettet mot alle de som lever i parforhold og som ønsker å gi kjærligheten vekstvilkår.» Det er en ganske presis beskrivelse av boka, og det er derfor ikke alt som er like relevant for undertegnedes del (på grunn av manglende erfaring). Men det er jo alltid greit å være forberedt.

Hovedtema er som nevnt «Kan vil lære å elske?» Per Arne Dahl tar oss med på en vandring gjennom vanlige oppfatninger, hva som er reelt og hva som ikke er det, forholdet mellom seksualitet og kjærlighet, drømmebilder og virkelighet. Dahl har i en årrekke jobbet på Modum bads samlivssenter, og klarer å binde sammen det store, vakre bildet av hva kjærligheten er, samtidig som han er jordnær og har erfaring med hvordan kjærligheten arter seg i dagliglivet.

Jeg antar (men det blir jo selvsagt bare spekulasjoner) at jeg vil få mer glede av denne boka når jeg er noe eldre og i et forhold. For de av dere som passer inn i den kategorien kan dette være (men fortsatt bare spekulasjoner) en god bok, kanskje å lese sammen? Den er kort (90 sider) og lettlest.

Dette innlegget ble postet 20. mai 2004 kl. 13:24 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Ingvild sier:

  Hørres ut som ei spennande bok!

  Men det eg likte best va at du bruge ordet «kvidde»…. Du kvidde deg???
  Utrulig bra ord!

 2. 15. Johannessen sier:

  EG hoerre definitivt ( det kjem vel ei som ei bombe) den kategorien som foerst seier «SUkk opg stoenn saa FEMI!

  Likevel staar det respekt av deg, at du toer aa staa fram med dette.

  Kan vel ikkje sei at eg kjem til aa lese denne boka, men kjekt for dei som liker slikt.

  Er det ikkje flott at vi menneske er saa ulike?!

  P.S. Ellers saa vert eg litt bekymra naar eg tenkar paa utsagnet: «Det finst saa mange bra boeker der ute!» Er dette ei av dei?

 3. Bjørnar sier:

  Ingvild: Er det et uvanlig ord? Det er kanskje bare eg som har vokst opp med det…

  Steinar: Hehe. Det er flott me er ulike. :) Ang. det med mange bra bøker, dette var ikkje den beste. Men det er jo litt vanskelig å vite på forhånd. (Og ikkje kom med den der «EG hadde visst det på forhånd!» Til det har eg bare en ting å sei: T-U-L-L. Tull!)

Legg til en kommentar