Bok: SVK

SVKSVK er en av favorittene fra barndommen. Roald Dahl var Helten, og bøkene var helt ville, på mange ulike måter. Det var derfor med stor forventning jeg lånte SVK på biblioteket sist uke.

SVK (Store Vennlige Kjempe) er historien om en liten jente som en natt blir fanget av en 9 meter høy kjempe. Kjempen tar henne med til Kjempeland, der det i tillegg til SVK bor ni andre store menneskeetende kjemper. (SVK selv spiser ikke mennesker, bare agurkulurer.) Kan Sofie og SVK stoppe de menneskeetende kjempene?

La meg si dette med en gang: Barnebøker er ikke like bra som de var da du var barn. Iallefall ikke denne. Deler av den er ganske festlig, men det blir liksom litt for tamt og litt dumt. Forklaringen er sikkert at jeg ikke har helt kontakten med barnet i meg, og det bekymrer meg litt. Eller så har jeg bare vokst opp, som på sett og vis er en bra ting, siden er naturlig å vokse og modnes. Klarer ikke helt bestemme meg for hvilken…

Dette ble bomtur, men jeg prøver snart igjen med «Heksene» av samme forfatter. Kanskje det blir bedre. Kanskje ikke.

Dette innlegget ble postet 6. mai 2004 kl. 16:19 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar