Bok: The Language of New Media

The Language of New MediaThe Language of New Media er en ganske tung og litt akademisk bok om hvordan medier har blitt og blir digitale, med spesielt fokus på kino/film, og samspillet mellom tradsjonell film og bruk av film i f.eks. PC-spill, på internett osv. Den handler også om hvordan andre typer medier, som fotografi, maleri osv. har blitt digitale, og hvordan vi forholder oss til og kommuniserer med PCen. Hørtes det litt kjipt ut? Dette er en bok for spesielt interesserte.

Og det er jo jeg! Jeg synes dette er vilt interessant. Forfatter Lev Manovich setter PCens og de digitale mediene inn i en mye større historisk sammenheng enn det som er vanlig. Han her fyren kan ALT om utviklingen til fotografiet og filmen fra slutten av 1800-tallet og frem til i dag! Helt sykt. Men ufattelig interessant. Det er lite spekulasjoner om fremtiden (litt antydninger her og der); målet er først og fremt og gi et nøyaktig historisk bilde av utviklingen og en analyse av dagens situasjon.

Som sagt, litt tung og sånn i språket, og stort sett for spesielt interesserte. Jeg får se om jeg kan få gitt noen sammendrag en gang, for det er sinnsykt interessant. Siden du leser dette (en blogg på internett) vil det si at du har vært borti det meste av det denne boka handler om…

Hvis du ikke gidder hive deg på hele boka, men vil lære litt mer, har Manovich samlet en del artikler som kan være av interesse.

Dette innlegget ble postet 6. mai 2004 kl. 16:51 og er kategorisert under Bøker, Teknologi. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar