Bok: The Ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

The Ultimate Hitchhiker's Guide to the Galaxy«In many of the more relaxed civilizations on the Outer Eastern Rim of the Galaxy, the Hitchhiker’s Guide has aldready supplanted the great Encyclopedia Galactica as the standard repository of all knowledge and wisdom, for though it has many omissions and contains much that is apocryphal, or at least wildly inaccurate, it scores over the older, more pedestrian work in two important respects.
    First, it is slightly cheaper; and second, it has the words
DON’T PANIC inscribed in large friendly letters on it’s cover.»

For å begynne med det første først: The Ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy er den villeste, merkeligste, mest frikete, og kanskje morsomte boka jeg har lest. Puh. Dette er en karusell av en bok, både gjennom historien boka forteller, og måten historien blir fortalt på. Sjangeren er på en måte science fiction, men det er mer rammeverk for å fortelle om det som har med livet å gjøre. Forfatteren Douglas Adams spekulerer i tidsreiser og menneskets opphav, og det med setninger som er helt absurde, og størstedelen av tiden hysterisk morsomme.

Dette er egentlig en serie på fem bøker samlet i én (derav navnet Ultimate). Kvaliteten på de ulike bøkene er noe varierende; bok 1 og 2 var utrolig bra, 3 og 4 i helt på samme nivå, men 5eren topper hele driten. Totalinntrykket er overveldende bra, og det er på alle tenkelige måter en bok å anbefale.

Plot: Sekunder før Jorda blir ødelagt for å gjøre vei til en galaktisk motorvei, blir Arthur Dent reddet av Ford Prefect, en forsker for den reviderte utgaven av The Guide. Sammen begir de seg ut på en vill reise gjennom tid og rom. De støter på alle mulige livsformer og planeter, og må opptil flere ganger redde både jorda og hele universet fra utslettelse.

Om forfatteren: Han er en frik. Seriøst, han er en frik. Ingen normale personer finner på noe sånn som dette. (Men på den andre sida, hvem gidder å være normal?)

Oioioi, jeg vil anbefale denne boka. Jeg anbefaler den på det varmeste, på det vidlaste, og på det groveste. Det er få bøker jeg har ledd så mye av. Og måttet gruble så mye av (f.eks. om forholdet mellom tid og rom og tidsreiser og sånn). Hva mer kan jeg si; det ikke blir lenge til jeg leser den igjen. Gå du bort og gjør likeså.

Dette innlegget ble postet 3. mai 2004 kl. 15:37 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. Hanna sier:

  Fins boka på norsk? :)

 2. Bjørnar sier:

  Ikkje så vidt eg vett. Søkte litt rundt på nettet nå for å se, og det ser dårlig ut…

 3. Kristine sier:

  Trodde han va øvesatt te norsk? tru æg kjenne ei så he lest an.

 4. Ine sier:

  Ja, hu fins på Norsk. Di selle na nere på mega, å på nervesen me tog stasjonen. Jaffal sist gong eg sjekte.

Legg til en kommentar