En (post)moderne menighet?

Scott Williams skriver om hvilke forestilinger unge har om hva som er kirke, og hva de (vi?) er opptatt av:

Recently I asked several of our senior teens to describe what a traditional church looked like. They candidly described to me a place where there were lots of announcements and the band played old songs like «Majesty» and «As A Deer». They spoke of overhead projectors, skits, and blue suits. I was amazed to learn that they thought this was what a traditional church looked like. What they were describing was the model of church that most of us are still transitioning into – the modern, seeker sensitive congregation that so many of hold in such high regard.
[…]
The next generation believes much of what we do as irrelevant, slick, and dated. They are suspicious of models like Saddleback and Willow Creek. Many see themselves as marginalized and ignored. They yearn for authenticity, even at the expense of professionalism. They want to follow real people not professional disciples. In fact, there is a real desire among the up and coming adults for a true worship experience, true community, and real accountability.

Hehe. Likte den delen der han blir overrasket over hva ungdommer tenker at en «tradisjonell» menighet ser ut som. Det sier litt om hans alder (selv om han ikke er gammel), og en del om vår generasjon, og mye om de som er noe eldre enn oss. Kan vi muligens kjenne igjen noe av dette på Saron? Hva med de voksne som prøver å bli søker-sensitive og hele den greia. Oops… For seint?

Enda bedre er den siste delen om hva vi egentlig vil. Fascinerende å høre noen andre si det, og fy fillen så godt det stemmer!

Les hele greia her.

Dette innlegget ble postet 15. mai 2004 kl. 17:43 og er kategorisert under Kirke. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. thomasR sier:

    ja!!!
    trenger vell egentlig ikke si noe mer.
    det er så kjekt når noen andre setter ord på det vi tenker..

Legg til en kommentar