En rolig (kjedelig!) tirsdag

Jeg sitter her alene foran pcen. Annen hver tirsdag er det huskjerke for folka på min alder, og det betyr at de fleste jeg vanligvis henger med er utilgjengelige, ialelfall for meg. Så her sitter jeg. Og kjeder meg. Slik jeg alltid gjør annen hver tirsdag.

Når jeg tenker meg om bekymrer det meg litt at de fleste av vennene mine går i huskjerker på tirsdager, for det må jo bety at jeg har en ganske begrenset vennekrets. Hm. Det må jeg gjøre noe med neste år.

Akkurat det er litt typisk. For det meste blir utsatt til neste år for tiden. Det nærmer seg sommer, og siden jeg plutselig blir borte neste år mangler jeg entusiasmen til å gå inn for noe den siste månenden som er igjen. Kanskje er det ikke så lurt. Kanskje er det like greit. Det vil tiden vise. Jeg gidder uansett ikke gjøre så mye med det. Jeg har en følelse av alt nå om dagen er midlertidig, provisorisk. Hvem gidder satse på noe provisorisk? Det er mulig jeg driter skikkelig på draget og egentlig burde utnyttet øyeblikket. Men igjen – jeg mangler entusiamen.

Jeg har lest en del i dag. Faktisk har jeg lest nesten hele den første boka i Narnia-serien i dag. Regner med å bli ferdig i løpet av kvelden, og ta fatt på den neste i morgen. Jeg har aldri lest eller hørt noe om den første boka, der handlingen i tid foregår før den mer kjente «Løven, heksa og klesskapet». Men jeg innser nå at dette er i ferd med å bli en bokanmeldelse, så derfor stopper jeg nå. Anmeldelsen får komme senere.

Uansett… Hvis det er noen som vil finne på noe er jeg helt garantert ledig tirsdag om to uker, det er sikkert og visst. Men nå reiser jeg og besøker ThomasR som sitter på kontoret og jobber. («På denne tida av døgnet?» Ja, det kan du si!) Endelig blir det gang på det.

Dette innlegget ble postet 18. mai 2004 kl. 20:56 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. 15. Johannessen sier:

  Snadder saa kravstor du er!!!! No skal eg sitera deg paa noko som du skreiv for ikkje saa lenge sida:

  «Puh. Det er fulle dager for tida. Ikke med organiserte, planlagte ansvars-ting (litt av det også), men dagene fyller seg merkverdig opp. Det er alltid noe på gang. Jeg kjeder meg for lite. Eller… kanskje det er slappe av jeg gjør for lite. For det går an å gjøre det uten å kjede seg? Hm. Jeg har litt lyst til å kjede meg litt også. Men helst bare litt.»

  Ein kveld annan kvar veke kan umogleg vera mykje kjeding? Og i alle fall sett i lys av at du skreiv dette tidlegare:

  «Det er to ting jeg gjerne vil bruke mer tid på, men som er vanskelige å få til»: (har redigert det litt…;)

  (1) Stille stund. Du vet hvor bra og viktig det er, men klarer (eller: vil) ikke få det til. Det er vilt tiltak å få til. Men oioioi, så viktig. Det vil du, eller i alle fall ville du gjerne bruke mer tid på. (2) Bøker. Det er ufattelig mange gode bøker der ute, og leselista er lang. Det er vilt bra å lese, men boka viker som regel for PCen eller… ja, stort sett for PCen.

  Del PCen med andre… La mor slippe til!

  (Eller vent litt, kanskje vi er den eneste familien som har en PC….?)

 2. Bjørnar sier:

  Oi! Eg føler meg satt på plass. Hehe… :)

  Men det er bra observert, Steinar. Det er meir enn eg har fått med meg, men eg ser jo at du har nogen veldig gode poeng. Kanskje eg er for kravstor? Hm… Dette her må eg tenke litt på.

 3. lars sier:

  bare å ringa. ;)

Legg til en kommentar