Fortsett å vende tilbake til frihetens vei

Fra «The Inner Voice of Love» av Henri Nouwen (min egen oversettelse, så det er mulig det halter litt, men det får heller gå; uthevingene er mine):

Når du plutselig ser ut til å ha mistet alt du trodde du hadde oppnådd, fortvil ikke. Din helbredelse er ikke en rett linje. Du må forvente tilbakeslag og tilbakegang. Ikke si til deg selv, «Alt er tapt. Jeg må starte helt om igjen.» Dette er ikke sant. Det du har oppnådd har du oppnådd.

Noen ganger bygger små ting seg opp og får deg til å miste fotfestet. Utmattelse, en tilsynelatende kald kommentar, noens manglende evne til å lytte til deg, noens uskyldige glemsomhet – når alle disse kommer sammen, kan de få deg til å føle som om du er helt tilbake der du startet. Men prøv å tenke på det som å bli dratt bort fra veien en stund. Når du kommer tilbake til veien, kommer du tilbake til det stedet du forlot den, ikke der du startet.

… Gjennom alt, stol på at at Gud er med deg, at Gud har gitt deg medvandrere på reisen. Fortsett å vende tilbake til frihetens vei.

Når en er på vei og utvikler seg og jobber med ting, og så går på trynet, er det lett å tenke at en må begynne helt på nytt igjen. Nouwen sier her at det er løgn. Det du har oppnådd, det har du oppnådd, og en kan fortsette der en slapp.

Jeg har aldri tenkt på det sånn, men det skal jeg begynne med fra nå av. Jeg liker tanken.

Dette innlegget ble postet 8. mai 2004 kl. 19:53 og er kategorisert under Gud. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar