Fullt tilstede

Jeg har hørt på en tale (.mp3) av en som Rob Bell i dag med tittelen «Mastering the Art of Living: Part 1 – Fully Present«. Flere taler av samme mann kan du laste ned her. Talen tok utgangpunkt i Matt 6:34, «Så vær ikke bekymret for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.»

Han snakket om hvordan vi ofte ikke er til stede i en samtale (f.eks. ringer plutselig telefonen), eller hvordan vi haster av gårde mellom ting vi skal; hvordan vi nesten alltid tenker på fortiden eller fremtiden, og har problemer med å være tilstede akkurat her og nå. Til slutt snakket han om sabbaten. Den er det bare å innføre igjen, altså! I den jødiske kulturen var sabbaten ufattelig viktig. Du kunne bli drept for ikke å overholde sabbaten, så viktig var det. Men viktigst av alt: Den er til for mennesket (og ikke omvendt), som en gave for et bedre liv.

Her er noen ting jeg skal begynne med:

Tror det får være en begynnelse. Nå skal jeg ta med meg en stol ut i Herigstadmarka, finne en topp med god utsikt, og sette meg ned. Der skal jeg sitte. Kanskje en time eller to.

Dette innlegget ble postet 19. mai 2004 kl. 17:15 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Hanna sier:

  Eg åg blei utfordra på de me å holda kviledagen hellige i går. Har ikkje tenkt heilt i gjønå de ennå, koss eg ska sjør de å sånn, men eg ska gjør noge me de jaffal! Har nok ikkje sett kor viktigt dette e før. De e jo et bud som seie at me ska holda kviledagen hellige..då må de jo bety en del åg! Me får se koss min søndag blir.. takk for tips! :)

 2. Asbjørn sier:

  Bjørnar, du vett du bare kommer til å være aleine og lese bøker heile søndagen viss du slår av alle teknologiske gjenstander!

  Og kva blir då forskjellen på søndagen og dei andre dagene? Hi hi hi.. (sorry)

 3. Bjørnar sier:

  Å, liiiide gudd å drikke kaffe og lese bøker heile dagen! Sjefs! :D

  Haha! Det siste utsagnet der har eg ingen kommentar til…

Legg til en kommentar