Hurra, hurra, hurra for 17. mai?

17. mai er ikke hva det en gang var. Dette er den delen av livet der jul, 17. mai og andre lignende høytider er på det kjedeligste, for det er ikke tvil om at 17. mai er barnas dag.

I dag var første året i hele mitt liv jeg ikke sto opp for å se barnetoget (jeg har stått opp nettopp nå), og på mange måter tror jeg det markerer en ny epoke. For første gang har jeg ikke gått i barnetoget med skolen (barne-, ungdoms- eller videregående-) eller som russ, og hvor kult er det egentlig å se på en masse småunger som holder hverandre i hendene og synger sanger? (Hm – det er kanskje litt ok likevel, men ikke verdt å stå opp til.) En ting er jo hvis det er dine egne unger, men i mitt tilfelle er det på en måte ikke det…

Når jeg en dag får egne unger regner jeg med at det blir annerledes. Det blir for så vidt mange ting som blir annerledes den dagen, men 17. mai blir det iallefall. Inntil da er det vel bare å henge med som best en kan, ta det for det det er – barnas dag – og finne noen andre en kan syte sammen med over at 17. mai ikke er hva det en gang var. Jeg skal nå opp på Rosseland barneskole og se om jeg kan finne noen. (Det passer alltid greit å finne noen gamle klassekamerater fra barne- og ungdomskolen en kan syte sammen med, for vi har jo ikke så mye annet å snakke om…)

Like fullt – det er Norges nasjonaldag, og uansett følelser er det på sin på plass å si:

Gratulerer med dagen!

Dette innlegget ble postet 17. mai 2004 kl. 12:20 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Lina sier:

    Fytti..e så vilt enige ; 17.mai e ikkje som det en gong va..!Ikkje at eg meine at eg e så voksen altså,du må ikkje misforstå,e bare at det va vannvittigt mye gildare når eg va yngre..akkurat som det er med jul.Men blir kos når eg engong får egne unga og kan gleda meg sammen med dei:) Kan jo sjå fram t det..ellers så kan du alltid syda med meg..hehe=) Men gratulera med dagen uansett!17.mai e jo en fine dag t å treffa folk som du ellers ikkje pleie å treffa!woho..

Legg til en kommentar