Kristi himmelfartsdag

15 Og han sa til dem: «Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle mennesker! 16 Den som tror og blir døpt, skal bli frelst; men den som ikke tror, skal bli fordømt. 17 Og disse tegn skal følge dem som tror: I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål, 18 og de skal ta slanger i hendene; og om de drikker dødelig gift, skal det ikke skade dem. De skal legge hendene på syke, så de blir friske.»

19 Etter at Herren Jesus hadde sagt dette til dem, ble han tatt opp til himmelen og satte seg ved Guds høyre hånd. 20 Men de gikk ut og forkynte overalt, og Herren selv virket med og stadfestet Ordet gjennom de tegn som fulgte.

Mark 16:15-20.

For en syk opplevelse! Plutsetlig blir Jesus «tatt opp til himmelen». Koss ser egentlig det ut? Flyter han sakte opp? Plutselig er han bare opp i himmelen? Kan de se med øynene at han sitter ved Guds høyre hånd? Fatter det ikkje heilt…

I Matteus’ versjon står det at «da de fikk se ham, falt de ned og tilbad ham; men noen tvilte(Matt 28:17) Det kan eg forstå.

Dette innlegget ble postet 20. mai 2004 kl. 16:41 og er kategorisert under Bibelen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

 1. møyfrid sier:

  hmm… ganske rare tanke egentle…
  når æg tenke litt på d, så kan me vell egentle sei at akkoratt dette æ d nærmaste ett menneske nogen gong kjæme å fly..

  men egentle kan me vell kje sei at jesus va ett vanligt menneske, å va d an gjorde å fly, elle va d gud så trossa gravitasjonskraften, å drog jesus opp te sæg…

  he jaffall nok å tenka på i kvell ja ;o)

  uansett så æ dette ennå ett gyldigt bevis på at gud æ store…

Legg til en kommentar