Om neste år: Det kongelige norske forsvar

Jeg ser på året som ligger foran med gru og stort sett negative følelser. Det er uvant å tenke på å reise fra alt som er trygt, familie og venner, hele det sosiale nettverket (takk og lov for mobiltelefonen og MSN). Jeg slites litt mellom vurderingen om det er best å kutte mest mulig bånd og være helt og fullt til stede der oppe, eller om det er lurest å holde en viss kontakt med de hjemme. Det er fordeler og ulemper med begge deler, og jeg er usikker på om det er mulig å kombinere de.

På den andre siden: Alt i livet ellers har jo ordnet seg, så jeg antar at det ordner seg dette også. Det er ingen som dør av å være i militæret. (Eller… I snitt dør 1 soldat pr. år i ulykker. Hehe… Det får gå.)

I tillegg vet jeg at instilling har mye å si for hvordan det blir, og da hadde det jo på en måte vært greit med positiv innstilling for at skal bli en positiv opplevelse. (Ikke kom med den der at hvis en har lave forventninger, blir en iallefall ikke skuffet. Det er for så vidt sant, for forventningene innfrir jo, men det vil jeg ikke at de i så fall skal.)

Soldater: Jeg trenger å blir foret med gode historier fra militæret. Si ting som:

Lyv om nødvending.

Dette innlegget ble postet 28. mai 2004 kl. 20:53 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

 1. Asbjørn sier:

  Det er faktisk som å være på leir i et år! Det skjer så ufatteligt møje løye!

  Ellers var det ikkje det beste året i mitt lange liv, det var definitivt folkehøgskuleåret, men det kommer kanskje på andreplass. Med beste meiner eg nok mest opplevelsesrike, for det blei jo litt tyning. Men opplevelsesrikt er bra (:

  Og det er forresten alltid nogen kristne. Sjølv om det nok ikkje akkurat er som på Acta. hehe. Det blei faktisk litt beachvolley også på meg det året, liiide gudd! Kom i kompani med ein frå folkehøgskulen, og Gustav frå Bryne, det var kult. Gled deg!

 2. møyfrid sier:

  tippe du klare dæg godt æg, bjørnar!!
  ,å innrømma at æg syns dæ virke ganske kjekt å springa ronnt i skogen å lega krig æg :o) men får kje låv av bror min å ta millitære, så då får æg vell finna på noge aent kjekt, som å gå på friluftsliv på folkehøgskule elle noge!

Legg til en kommentar