Tenkepause?

Jeg satte meg ved frokostbordet i dag tidlig, og til min store overraskelse var det ingen aviser der (vanligvis er det en grei høyde på avis-haugen). Å gå ut til postkassen å hente var uaktuelt, så det ble til at jeg bare satt der uten å gjøre noe. Dette er uvanlig. Det var det som slo meg. Dette er uvanlig.

Hva er uvanlig? At jeg bare sitter der uten å gjøre noe, uten å se på noe eller å lese noe. Og så: Hvorfor tenker jeg fremdeles? Stopper en jeg aldri å tenke? Hm… *tenke tilbake, analysere, konkludere* Nei, egentlig ikke. Selv ikke da jeg var på retreat alene sluttet jeg å tenke. Det er jo helt utrolig; to døgn uten å snakke med noen, og uten å slutte å tenke. (Det skal sies at tankene endret seg underveis, og ble mer rolige og avslappet, men de var der likevel.)

Er det mulig å la være å tenke? Og når eg tenker meg om (eh…): Er det en bra ting å la være å tenke innimellom?

Jeg tror egentlig det, men det er jo mer spekulasjoner. Det virker så fredfullt. Å ikke tenke på noe. Kan det gå an? Hm. Aner ikke. Men jeg er klar for å prøve det ut.

Dette innlegget ble postet 4. mai 2004 kl. 17:18 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

 1. Ingvild sier:

  Viss du e sånn så meg, så må du ikkje planlegga å ikkje tenka på noge. For når du då begynne, så tenke du bare på at du ikkje ska tenka på noge!
  Hjernen e rar sånn.
  Eg trur det bare komme av seg sjøl av og te… en bare glir vekk et øyeblikk, og det e deilig!

 2. Hanne H sier:

  Hmm…slutte å tenke? what..er det mulig? Når du tenker at du ikke skal tenke, tenker du hevrtfall!! hehe… må være i nuet…akkurat DA du ikke tenker…jeg tror det er vanskelig å ikke tenke…
  Men ja…jeg tror også det er godt en gang i blant å ikke tenke..

Legg til en kommentar