The best a man can get?

The best a man can get?I dag kjøpte jeg for første gang på vilt lenge nye barberblad, og nytt barberskum. Det er utrolig hvor lenge en kan bruke en sånn 4-pakning med barberblad hvis en ikke krever at bladene er sylkvasse konstant (for de er bare kvasse de 2-3 første gangene). Og de er jo dritdyre, så en kan jo ikke kjøpe vilt mange av de heller! Heldigvis varer de en stund. Her er noen tanker om barberhøvler og barbering:

Vi er heldige som har Gillette («The best a man can get») Mach 3 i dag. Ikke nok med at det er triple blad som sikrer en tettest mulig barbering, men i tillegg kan du velge å få små Aloe-puter på oversiden og undersiden av bladene som gjør huden glatt og smidig og lindrer sår. Skal en ha barberskum kan eg velge mellom «foam» og «gel», og de to finnes i «moisturising», «aloe» (hva er det aloe-greiene?) og «sensitive skin». Alt for å sikre maksimal velvære og best mulig barberopplevelse.

Hva gjorde egentlig folk før Gillette kom og tok vare på oss? Jeg ser for meg steinaldermennene som skal til med flintknivene. Eller middelalderske bønder med noen slakke, rustne jernkniver. Eller en gammel, skranglete frisør med en flip-kniv som lett kan kutte pusterøret av deg. Og jeg tenker: Det er jammen godt vi har Gillette.

Som så mye annet er ikke barbering lenger bare noe som må gjøres fordi det må gjøres, men det er en opplevelse som skal nytes, preges av velvære, og maksimere følelsen av maskulinitet. Alle menn vet selvsagt at ingenting av dette er sant; det er som regel et herk, «opplevelsen» er mer preget av forsiktighet og angst enn velvære, og for å si det sånn: hvor maskulint er det egentlig med blodige kutt i trynet?

Gilette er selskapet som til dels har klart å få en usannsynlig kjedelig aktivitet (i begynnelsen er det jo spennende, men det er begrenset hvor lenge det er spennende å barbere seg (annen) hver dag) til å fremstå som en ultimat opplevelse som er ny hver dag. Selv om vi vet det er løgn er det lett å tro det når høvelen kommer der på tv. Se på den: Mach 3, triple barberblad, akkurat som en Porsche, det går unna i svingene, og ikke minst; «det er den tetteste barberingen noensine.»

Jeg håper inderlig det finnes noe bedre enn dette «a man can get.»

Dette innlegget ble postet 11. mai 2004 kl. 23:56 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

7 KOMMENTARER

 1. Ingvild sier:

  Eg såg noge utrulig ekkelt på tv en dag.
  Det e utrulig mange som skrifte barberhøvler altfor sjelden. Det samles alltid litt hud innimellom barberbladene, og her vokser det bakterier. Når du fortsetter å barbere deg med samme barberhøvel lenge, kan du smitte deg selv med dine egne bakterier som er vokst seg store og farlige. Det va ganske ekkelt å se på…

 2. Bjørnar sier:

  Hm… Frikete! Den informasjonen der bekymrer meg litt. :(

 3. Asbjørn sier:

  Trur nok det holder å bare skifte bladet Ingvild, men det der høyrtes jo faktisk tøfft ut! Eg og vil ha tøffe bakterier frå min egen høvel-farm! Lide rått!

  «(..) men det er en opplevelse som skal nytes, preges av velvære, og maksimere følelsen av maskulinitet..»

  Hmm, alt slutter å være maskulint idet det blir formulert på den måten! (:

  Det vanskeligste spørsmålet er jo utenom kor ofte ein skal skifte blad, kva retning barberer du deg i? Kva med å sette opp en poll der vi kan stemme om det?

 4. Catti sier:

  Eg lige best mack 3……men ikje sei d t far..;)

 5. Bjørnar sier:

  Gidder ikkje sette opp avstemming, men her er min stemme:

  Mot vekstretningen.

 6. Ragnhild sier:

  «Aloe» betyr aloevera. Dette kan lindre sår hud o.l. Det er ganske normlt å ta på aloevera på myggstikk (lindrer kløe) eller når du har blitt solbrendt… Så vet du det (viss du ikke allerede visste det, smarting…)

 7. Hanna sier:

  «Som så mye annet er ikke barbering lenger bare noe som må gjøres fordi det må gjøres, men det er en opplevelse som skal nytes, preges av velvære, og maksimere følelsen av maskulinitet.»

  Kanskje dette ikkje heilt stemme med den daglige opplevelsen dåkk gutta har. Men i India trur eg di har fatta noge av dette, elle ke Bjørnar? ;) Liide maskulint!

Legg til en kommentar