Vi prøver en gang til…

Jeg har de siste dagene slitt med et drittvirus jeg ikke har fått fjernet, og det har vært ganske (egentlig vilt) irriterende. Nettforbindelsen har vært skrap, og maskinen har restartet hele tiden (kommer opp varsel om at den restarter om 1 min.).

I dag måtte jeg ta affære, og har slettet hele driten, og sitter nå og legger inn alt igjen. Det tok ikke så lang tid som forventet, til nå har det gått 1t og 36min, og jeg er ikke langt fra å være oppe og gå som før om litt. Satser på å klare en formattering og reinstallasjon av hele systemet på under 2 timer. Det må være brukbart.

Det er likevel litt irriterende å måtte reinstallere, for det var bare noen uker siden sist gang. Dritt-virus. Men det får gå. Bedre lykke denne gang.

Dette innlegget ble postet 21. mai 2004 kl. 15:15 og er kategorisert under Teknologi. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. Tom Rune sier:

  Hei Bjørnar, du har sikkert fått Sasser viruset, og det kan like gjerne komme igjen etter du har reinsstallert, du er nødt til å legge inn noen sikkerhetspatcher fra Microsoft for å være sikker på å ikke få det igjen. Sikkerhetspatcher finner du på denne linken:

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=3549ea9e-da3f-43b9-a4f1-af243b6168f3&displaylang=no

  Du må spørre hvis det er noe:)

  lykke til

 2. Tom Rune sier:

  Forresten så skal du slippe å reinstallere neste gang, viruset er lett å fjerne, du laster bare ned denne filen her: ftp://ftp.f-secure.com/anti-virus/tools/f-sasser.zip

  og så installerer du patchen som jeg la link til i forrige innlegg……

  fikser det på unnerkant av 2 min….isetde for 2 timer…hehe:)

 3. Bjørnar sier:

  Takker! Har lastet ned og installert patchen.

  Jeg lastet ned Symantec sin Sasser-fix og kjørte den, men den fant ikke noe. Jeg innser nå at jeg burde spurt deg med en gang, og tar selvkritikk på det. Neste gang skal jeg heller ringe. To min. i stedet for 2 timer høres fristende ut… :)

  Men takk for hjelpen uansett!

 4. Asbjørn sier:

  He he, eg hadde et lignende (eller det samme) viruset for ikkje så lenge siden. Fikk den «System is shutting down,please save all work ..bla bla» meldingen, og 60 sekunders nedtelling. Eg trudde kanskje det var W32Blaster viruset, men det kan kanskje ha vore kva som helst. Iallfall så funka maskinen min heilt fint etter formatering av systempartisjonen.

Legg til en kommentar