Bok: The Church in Emerging Culture

The Church in Emerging Culture er skrevet av fem ulike forfattere med fem ulike ståsted. Det mest fascinerende med boka er at i teksten til hver av forfatterene har de andre fire forfatterene kommentert det som er skrevet. Så en har altså fem ulike tekster — en av hver forfatter — og med liten skrift skrevet de andre kommentarer. [Bjørnar Tollaksen: Slik som dette her.] I tillegg får hver forfatter på slutten av sin tekst skrive et tilsvar til de andres kommentarer som blir stående som en avslutning på hver tekst.

Kommentarene i teksten er den største styrken til boka, men også en kilde til litt frustrasjon. Fordelen med greiene er at en får en usedvanlig bredde gjennom det hele. De ulike forfatterne blir raskt arrestert hvis de trår feil, og meningene deres blir prøvd og veid opp mot andres meninger på direkten. Ulempen med kommentarene er at tekstene blir svært oppstykket, og det er til tider vanskelig å holde flyten og få fatt i hva forfatteren vil si fordi en til stadighet blir avbrutt av andre som vil si noe. Det er likevel et spennende eksperiment, og klarer en å løse det rent praktisk på en annen måte (som sikrer både innspill og flyt) er det genialt å la andre få slippe til med kommentarer til det som blir skrevet.

De fem forfatterne har til dels svært ulikt syn på hvordan kirken bør møte og leve i kulturen, og det er spennende å se de ulike synene samlet i en bok (og ikke minst hvordan de diskuterer med hverandre). Likevel blir det noe spredt, og litt vanskelig å få tak i og overføre mye av det til vår egen situasjon.

Boka er veldig interessant (nesten verdt å lese bare på grunn av kommentar-greiene) og sier en del om forholdet mellom kirken og kulturen, men er som sagt litt vanskelig å få helt taket på.

Dette innlegget ble postet 26. juni 2004 kl. 2:18 og er kategorisert under Bøker. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar