Faren min er den besteste i hele verden

Han har alltid hatt skjegg. Så lenge jeg kan huske. Vi har et bilde der bare har bart, men mor sier at det gikk fort over. Jeg har fortrengt det. Far hører til å ha skjegg. Det passer ham. Det får ham til å se litt lur og litt koselig ut. Det er ikke bare skjegget. Du kan se på hele han at han er en god person, at han vil andre godt og får andre til å føle seg vel.

Det betyr ikke at han er tannløs, at han er en pyse. Far kan sette folk på plass. Når han tar den strenge tonen hører folk etter. Han lar seg ikke tråkke på, og kan gi klar beskjed når det er på sin plass. Noen ganger skjeller han folk ut. Han vet hva han vil, og han sier det. Jeg får inntrykk av at faren min er sterkere enn andre fedre. Det er mitt bestemte inntrykk. Kanskje ikke rent fysisk, men han har en annen slags styrke som folk legger merke til. Han er sterkere enn de fleste andre fedre, og jeg har alltid synes det har vært trygt å ha en sterk far.

Andre ganger er faren min svak. Det synes han er greit, og det synes jeg også. Da trenger han en god klem, og at mor sier gode ting til ham. Jeg vet ikke hva hun sier, men det pleier å hjelpe.

Far er glad i mor. Det er lett å merke. Når han kommer hjem fra jobb holder han rundt henne og hvisker henne litt i øret og så kysser de litt. Det har alltid vært trygt å godt å se mor og far gi hverandre en klem og et kyss når far kommer hjem. Trygt å se at de er glade i hverandre, og at de viser det. Far er ikke redd for å vise at han er glad i mor. Mitt inntrykk er mer at han elsker å vise det. Han synes hun er den mest fantastiske dama i hele verden, og er utrolig godt fornøyd med å være gift med henne.

Når far merker at jeg ikke har det så bra spør han om jeg vil snakke om det. Det er jeg ofte litt nølende til, men jeg lar meg overbevise. Far er flink til å overbevise. Jeg merker at han virkelig bryr seg, og det er ikke lett å si nei til en far som virkelig bryr seg. Han vet som regel mer om hva som er problemet enn jeg gjør selv, og han får meg til å se det. Så hjelper han meg til å ordne opp i det. Sette grenser. Han er flink til å sette grenser. Det har jeg lært mye av.

Far er ikke redd for å gi meg en klem. En skikkelig stor og god klem. Selv om jeg er 20 år og nesten voksen gir han meg fortsatt store og gode klemmer. Da føler jeg at jeg ikke trenger å være så voksen lenger. Jeg føler at jeg igjen kan være lille Bjørnar på bare fire år. Kanskje er jeg på mange måter bare fire år fortsatt. Det er iallefall utrolig godt å få være lille Bjørnar når far klemmer meg. Da vet jeg at han passer på, og at han er den sterkeste og besteste faren i hele verden. Det kan ingen ta fra meg.

Dette innlegget ble postet 13. juni 2004 kl. 22:59 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

7 KOMMENTARER

 1. Hanna sier:

  For en far!!

  Eg må sei at eg åg syns Jostein e en skikkele goe mann! Eg kjenne an jo ikkje akkorat så godt som deg, men hvis eg sko beskriva an hadde eg nok tatt me en del av dei tingå du sa; koselige, stødige og omsorgsfulle.

  Du har vært heldige der! :)

 2. Hanna sier:

  For en far!!

  Eg må sei at eg åg syns Jostein e en skikkele goe mann! Eg kjenne an jo ikkje akkorat så godt som deg, men hvis eg sko beskriva an hadde eg nok tatt me en del av dei tingå du sa; koselige, stødige og omsorgsfulle.

  Du har vært heldige der! :)

 3. catti sier:

  Så fantastisk jillt å lesa Bjørnar! Å faren din e en skikkeligt goe mann å et utroligt forbilde!:) Å mor di åg:) Takk for at du låne hu vekk litt:)
  De va litt vondt å veldig sterkt for meg å lesa. Skulle ønska min far va sånn. Eg tenkte at sånn som Jostein e, sånn må Gud ver:) D hjelpe meg t å se på Gud som en kjærlige far:) Tusen takk for at du skreiv dette Bjørnar:)

 4. Thomas Wilhelmsen sier:

  Utrolig gode tanker og opplevelser å lese, Bjørnar. Det er noen sterke komplimenter du gir faren din (og i det hele tatt ditt forhold til foreldrene dine), liker enormt at du er stolt av det! Takk for påminnelse av noen gode egenskaper og gode roller vi kan ha for andre rundt oss. Ellers må jeg si at (som du vet) bloggen din er bare av en annen verden, det er like før den lever opp til VG-slagordet..Sees på Skjærgårds :)
  Thomas

 5. elise sier:

  jaja bjørnar!! Eg har alltid hatt lyst på dine foreldre (ikkje at eg e misfornøyd med mine de e konge de og!!) men det e jammen dine og!! :)

  Angåande innledningen din..: Far min og!!! Skjegg og far høyre samen!! Han tog det jo i sommar når me var i Tyrkia. Det er det rareste eg har sett!! Første gang i mitt da 17 årige lange liv at eg såg far min uten!!! Det va spesielt!! Men foreldre e jammen bra å ha!!

 6. PålB sier:

  Kongeligt. Å for en god mann far din æ! Det va jillt å lesa, for det æ ikkje alltid liga lett (i alle fall ikkje for meg) å tenka på alle dei positive sidene te foreldre.

  Igjen, kongeligt!

 7. Bjørnar sier:

  Hehe. Kult å se at det er mange andre som også liker faren min! For så vidt lett å forstå, men kult for det om…

  Takk for skrøyt alle mann, og eg kan sikkert (uten å ha spurt på forhånd) takke frå far for det dere har skrevet om han. Jeg vet han har lest det og liker det. :)

Legg til en kommentar