Feilgrep

Jeg er (helt på sin plass) blitt irettesatt, og vil komme med en beklagelse på noe jeg har skrevet tidligere. Det gjelder Frankee, Eamon og hvordan de skriver sanger der de slenger dritt om hverandre.

Det var ikke riktig av meg å gjøre underholdning ut av to mennesker som sårer hverandre og snakker nedvurderende og nedlatende om hverandre foran hele verden, og selv om min reaksjon var som beskrevet var det ikke riktig av meg å bringe dette videre på den måten jeg gjorde.

Bibelen sier noe om at jeg ikke skal la «et eneste råttent ord komme ut av fra [min] munn, men bare ord som er gode til nødvendig oppbyggelse, for at ordene kan gi nåde til dem som hører på» (Fil 4,29), og dette var ikke akkurat nåde verken til dere som hører (leser) på eller til de det gjaldt; det var vel heller mer av de råtne ordene ut av min munn… Jeg vil mye heller si ord til oppmuntring og oppbyggelse enn ord som bryter ned og sårer (eller bringer dette videre), og i denne situasjonen gjorde jeg feil.

Jeg tar selvkritikk på uttalelsen, og beklager overfor dere lesere og Frankee og Eamon.

Dette innlegget ble postet 26. juni 2004 kl. 1:53 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

 1. Rake sier:

  Skjønner ikke helt hvorfor du unnskylder deg… ? Når du skrev det så syns du nok at det var skikkelig morsomt og genialt, helt til noen som tydeligvis ser seg selv for gode til å nedverdige seg selv til å høre på slik ukristelig musikk syns det var helt forferdelig at du så humoren i disse to sangene. Folk med slike holdninger provoserer meg en deeel.

  Du sier at du ikke skal lage underholdning ut av at to personer slenger dritt til hverandre; tror du de sangene er noe annet enn underholdning i utgangspunktet? De er jo artister – de lager underholdning.

  Irettesett meg gjerne.

 2. Bjørnar sier:

  Unnskyldningen gjaldt ikke først og fremst hva min reaksjon var (skadefryd). Selve følelsen/reaksjonen er det vanskelig å gjøre noe med før den er der. Det jeg unnskyldte var det jeg gjorde med den reaksjonen: at jeg videreformidlet noe som ikke er verken oppbyggende eller positivt for noen parter.

  Og hva er egentlig «ukristelig» musikk? Det finnes utrolig mange bra sanger av ikke-kristne artister, både med og uten «kristne» tekster. Disse sangene er ikke blant de. Her er det stort sett bare drittkasting, og følelsen det fremkaller i meg er skadefryd og nedlatende holdninger overfor andre. Og akkurat dét er jo det vi kan kalle ukristelig. Da finnes det andre (og gjerne ikke-kristne) artister jeg heller hører på.

  En sammenligning: Sangene er mosomme på samme måte som det av og til er morsomt å se noen andre bli latterliggjort av en god (men nedlatende) vits. Det er vanskelig å holde seg selv om personen opplever det vondt og en vet at det ikke er riktig å le av det. En burde heller grepet inn og støttet vedkommende, og ikke formidle videre vitsen.

  Hvorvidt det som blir beskrevet i sangene er bare underholdning eller om det er faktiske hendelser kan jeg bare spekulere i…

Legg til en kommentar