Film: Harry Potter og fangen fra Azkaban

Harry Potter og fangen fra AzkabanDette har vi – iallefall mange av oss – ventet lenge på. Harry Potter og fangen fra Azkaban er den tredje filmen i rekken av bøkene om vår alles trollmann som kjemper mot mørkets (Voldemort… eh… han-som-ikke-må-nevnes, mener jeg selvsagt) makter. Bøkene er helt fantastiske (hvis du ikke har lest de har du definitivt noe å glede deg til), og filmene har på en overbevisende måte klart å leve opp til forventningene fra bøkene.

I den tredje filmen har en svært fryktet fange flyktet fra trollmanns-fengselet Azkaban, og det viser seg raskt at han er ute etter Harry Potter. Harry får besøk av de fryktede desperantene, noen onde skapninger som har (sommer?)jobb som fangevokter på Azkaban, men som i jakten på fangen selvsagt kommer borti Harry og er ute etter ham. Sjelden at alle vil ta ham! Heldigvis har han med seg noen gode hjelpere (og de har vokst; skuespillerne begynner å bli for gamle for takten på produksjonen… :() som ordner opp. Akkurat som i et eventyr, med andre ord.

Den tredje filmen har fått ny regissør, og hele filmen er på mange måter dystrere og mørkere enn de to foregående. Effektene er det ikke noe å si på, og alle virkemidler blir tatt i bruk for å lage en spennende og underholdene film for mange aldersgrupper.

«Harry Potter og fangen fra Azkaban» er utvilsomt en god film, og selvsagt en film alle som har lest boka må se. Hvis du ikke har lest boka kan det være en fordel å ha sett de to forrige filmene, for det går noe fort i svingene når en hel bok skal komprimeres ned til to film-timer. Uansett er det definitivt en film det er verdt å bruke kino-pengene på.

Hvor lenge er det egentlig til neste film? Hm… i 2005 sier IMDb, og 2007 på film nr. fem. Sjefs. :)

Dette innlegget ble postet 13. juni 2004 kl. 3:39 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Asbjørn sier:

    Harry Potter! *klapp,klapp,klapp* Harry Potter! *klapp,klapp,klapp*

Legg til en kommentar