Film: Veronica Guerin (Sannhetens time)

Veronica GuerinVeronica Guerin er basert på den sanne historien om den irske journalisten med samme navn, som ble skutt og drept da hun begynte å skrive avslørende reportasjer om narkotikamafiaen i Dublin. På midten av 90-tallet kontrollerte noen få mektige narkokonger byen, og det var først da Guerin begynte å etterforske systemet deres at det starter en forandring i byen som ledet frem til at narkokongene ble kastet ut av byen.

Samtidig som Guerin beveget seg inn i Dublins harde kriminelle miljø lever hun et normalt og harmonisk familieliv, noe som viser seg å bli et problem da kriminelle ved hvor de skal legge trykket når de vil ha henne til å holde kjeft. Etter hvert som hun kommer nærmere topp-sjefene blir truslene sterkere, og hun opplever både å bli banket opp og skutt etter hvert som etterforskingen leder henne dypere. Til slutt på hun betale med sitt eget liv i jakten på sannheten.

Filmen er utrolig engasjerende, og utrolig bra. Når en i tillegg vet at historien er sann, blir det hele mye mer dramatisk og spennende. At Veronica Guerin fortsatte å etterforske og skrive selv etter å ha blitt utsatt for trusler og blitt skutt, er utenfor min fatteevne. Filmen prøver heller i å romantisere det som skjedde ved å si at alt var bra med henne og så ble hun drept, men viser hvordan Guerin var livredd for seg selv og familien sin, samtidig som hun følte ansvar for alle familien i byen som led under narkokongene. Det er en sterk film. En veldig god film.

Dette innlegget ble postet 20. juni 2004 kl. 15:40 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar