Røykelov eller ikke lov?

sigarettDet er tid for å bli politisk. Reaksjonene på den nye røykeloven provoserer meg. Røykerne syter og klager og sier at de har mistet sin rett til å ta en røyk til kaffen eller ølen eller hva det er de drikker. Hvilken «rett»? Retten til å ødelegge helsa til de som jobber der? Retten til å forpeste lufta til ikke-røykerne? (Og ikke si at det har vært adskilte røykeavdelinger, det har vært den største vitsen siden forrige røykelov.)

Det ovverrasker meg at folk er så selvsentrerte når det gjelder hva som er «mine rettigheter». Og det gjelder ikke bare røyk. En hører til stadighet om noen som påberoper seg en «rett» de har til å gjøre noe, og driter i konsekvensene for folk rundt de. Hva med å ta litt hensyn til folk og løfte blikket og se at det faktisk finnes folk rundt meg og at jeg står i en sammenheng der det jeg gjør virker inn på andre?

En annen side av røykelov-oppstyret som provoserer meg er hvordan det kommer i veien for andre og LANGT viktigere nyheter. F.eks. at det er 1,2 millioner mennesker på flukt i Sudan. 1,2 millioner! På flukt i sitt eget land. Uten hjem, nesten uten mat, på flukt fra en milits som dreper mennene og voldtar kvinnene. FN betegner det som den verste humanitære katastrofen i verden nå. Og så sitter det noen idioter oppi Norge og syter og klager på at de ikke får røyke der det måtte passe de.

Hold kjeft, røykere! Jeg er drittlei av sytet deres og klaginga på de «innkrenkede rettighetene». Hold kjeft og få litt perspektiv på ting!

Dette innlegget ble postet 11. juni 2004 kl. 13:38 og er kategorisert under Tenkeboksen. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

3 KOMMENTARER

 1. Tom Rune sier:

  Oii, du høres sint ut. Du må da ikke slå alle under en kam da mann. Her sitter jeg, og er en del av begrepet «røykere», og jeg er da selvfølgelig for den nye røykeloven. Slapp av mann:)

 2. Mona sier:

  Ååh for et HERLIG innlegg! Me har alltid måtte vera så politisk korrekte og vise toleranse og respekt for alle (les: røykere) «Røyking er jo et helt vanlig sosialt fenomen, om me ikkje takler at noen rundt oss røyker, då er det me d e noge galt med». -Ååååh! Denne loven gjer så UTROLIG godt!! «Mwahahaha!

 3. Bjørnar sier:

  Tom Rune: Hm. Jeg tar til etterretning at jeg skjærer alle over én kam. Røykere som holder på med røykinga si borte fra andre i frisk luft uten å klage (det er deg, Tom Rune) er ikke en del av målet for min vrede. De ANDRE, derimot…

  Mona: He he he! Morsomt! :)

Legg til en kommentar