Rådhusplassen 2004

Wow! Har sittet og sett på Topp 20-showet fra Rådhusplassen i kveld. To timer med masse kjente norske artister, jeg nevner i fleng: Faithless, Sondre Lerche, Odd Norstoga, Euroboys, Tommy Tee, Gatas Parlament, Morten Abel, Ravi, Erik Faber, Maria Arredondo, Kjartan Salvesen.

Noen nye tanker/perspektiver etter showet:

Det finnes tydeligvis et etablert R’nB-miljø i Norge. Og en del av R’nB-sangene som spiller i radioen er helnorske. Det blir likevel litt rart… det ser så vilt amerikansk ut; «å se på dansinga vår, vi tror vi har vokst opp i hipp og kul danseklubb i USA». Frikete. Men de må jo få holde på med det de vil.

Odd NorstogaI skarp kontrast til norsk R’nB og hip hop står Odd Norstoga. For en merkelig fyr! Han spiller så VILT på det urgamle, kjernesunne bildet av Norge a la 1850 der alle hadde laftede hus og ei geit på taket. Han stiller alltid opp i intervjuer med gammeldags vest og sixpence (som tatt ut fra «Emil fra Lønneberget»), og synger sanger med titler som «Grisen hylar». Og denne mannen debuterte på 1. plass på platelista, og har holdt seg der i 7 uker! Helt sykt. (Det går sikkert an å sette dette inn i en kulturell sammenheng og snakke om behov for røtter og kjennskap til historien, og at unge Norstoga taler rett inn i det behov til denne generasjonen. Jeg får heller ta den analysen en annen gang.)

Gatas parlament er morsomme. De er så vilt, VILT politiske, og legger ikke skjul på det. De rapper om Bush og bomber og granater i Irak, og er åpenbart råklar for kommunismens inntog i Norge. Hehe… De kan jo håpe. Jeg digger likevel at de har noe å si; og sier det klart og tydelig. Det skal de ha. :)

Frankee
Frankee slår tilbake mot eksen som synger drit om henne. Jeg var ikke kjent med denne historien på forhånd, men det har seg visst slik at rapperen Eamon gikk til topps på listene med sing sang «Fuck It (I Don’t Want You Back)» der han slengte vilt med dritt om eks-kjæresten, hvorpå hun (Frankee) svarte på den eneste måten hun kunne slå tilbake, med penn, papir og stemmen. Det resulterte i sangen «Fuck You Right Back«, som toppet listene på ny. Haha! Kongekult! Det kaller eg en kontant retur. :D

Dette innlegget ble postet 20. juni 2004 kl. 1:42 og er kategorisert under Aktuelt. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

5 KOMMENTARER

 1. PålB sier:

  For å si det sånn, hvis Eamon synger drit om Frankee (som forresten begge er kjente artister i USA), så synger Frankee VELDIG DRIT om Eamon i den andre. Men det er ganske kult.

  Det kuleste er at Eamon synger at hun ikke betydde noe for han, og så svarer hun i hennes sang med hvorfor i alle dager han lager enn sang om henne hvis hun ikke betydde. Ligger faktisk en god del i deg =)

  Tester forresten ut den nye bloggen min litt, på http://berge.squarespace.com =)

 2. PålB sier:

  Mange skriveleifer der. Den verste var «deg» som skal være «det» =)

 3. Astri sier:

  Må innrømme at jeg er heller lite imponert over disse to sangene. Er grunnen til at den spilles konstant på radio fordi vi kan lære oss flest mulig amerikanske banneord?

 4. PålB sier:

  Selv er jeg også veldig lei disse sangene, men grunnen til at de sender de er vel at de er veldig populære. Er de ikke sensurert på radio? Det er de i alle fall på TV. Det verste er at sangene blir ganske merkelige når de er sensurerte – blir liksom bare halvparten så mye tekst =)

 5. Ragnhild sier:

  Jeg har hørt at sangen til Frankee bare er tull. At hun egentlig ikke er eksen til Eamon, men bare gjorde det for oppmerksomhet. Det funkte jo bra, for hennes sang selger enda bedre enn Eamon sin i USA. Men også litt slemt gjort kanskje… Men det er selfølgelig bare rykter, hørt på MTV News.

Legg til en kommentar