Ta vel imot… Kent Tjelta

Kent TjeltaKent er en god mann. Alle som har møtt ham og vekslet noen ord vet at det går ikke an å bare veksle noen ord med ham. Han får deg til å fortelle hele livshistorien før det har gått fem minutter. Han har en egen evne til å komme under huden på folk og stille de gode og direkte spørsmålene som skaper den gode samtalen. Han kan ikke fordra overfladisk pjatt, men blir veldig glad når han kan snakke om personlige og nære ting.

I dag satt Kent og jeg på Stallen. Det gjør vi hver uke. To timer hver gang, en gang i uka. Vi snakker om viktige ting; hvordan ting går, problemer/utfordringer vi står i, ting vi sliter med, ting vi tenker på, ting vi er opptatt av og brenner for. Vi lytter til hverandre, oppmuntrer hverandre, irettesetter hverandre, støtter hverandre og ber for hverandre. I perioder sitter vi bare og tenker. Det er veldig greit med Kent. Det er ikke alltid behov for å si noe. Det er nok å bare sitte og tenke sammen. Etter en stund kan en se på han hvordan han veier ordene før han begynner på neste sak. Det er alltid saker. Struktur. Først snakker jeg, så snakker du. Vi har god tid.

Å treffe Kent en gang i uka er av uvurderlig betydning for meg. Han både utfordrer og støtter. Sørger for at jeg kommer videre, og oppmuntrer meg der jeg er. Han er god til å lytte. Vet når han skal tie stille og når han skal gi tilbakemelding. De ukentlige samtalene med Kent er blant høydepunktene i uka. Å ha en å gå sammen med er usannsynlig verdifullt.

Jeg setter utrolig pris på deg, Kent. Du betyr veldig mye for meg, og jeg og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det (så jeg sier det bare rett ut); jeg er utrolig glad i deg. Du er en sinnsykt god mann, og jeg kunne ikke ønsket meg en bedre venn enn deg.

Dette innlegget ble postet 3. juni 2004 kl. 23:17 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

7 KOMMENTARER

 1. catti sier:

  åååååååååååååååå…………..

 2. therese sier:

  me på den catti…åååååååååå

 3. Ingvild sier:

  Dette e en av grunnane te at eg konne tenkt med å blogga; skriva sånne jille ting om/te folk!
  For en god måte å fortella verden kor god en person e, og kor møje du sette pris på an!
  Well done, Bjørnar!
  Går rett i hjertene på jente dette her!
  Seie meg heilt enig i at Kent e en kjernekar!!
  men du glømte en ting….
  DU E LITT AV EN KJERNEKAR SJØL!!!!!
  EG E GLADI DOKKE BEGGE!!! :-)

 4. Hanne H sier:

  Kent e jammen en gode kar ja! Evnen hans te å lytta å forstå e heilt enorme! Han e nok en av de beste guttane eg vett om, samen med deg Bjørnar!
  Dokke e begge veldig spesielle på den gode måden at dokke he ei generøs og ydmyk sjel. Beundre dokke for dæ!
  En venn som du kan snakka med om ALT e SUPER viktig. Og den personen må du absoultt ikkje ta for gitt..syns d e konge at du vise kor mye et sånnt vennskap betyr!
  PEACE

 5. PålB sier:

  Sjef!

  To gode menn=)

 6. Jon Arne sier:

  Har nå sittet her og lurt på om jeg skal slå av en spøk. Er nesten slik som Chandler har det (han i Friends), så jeg lar fristelsen ta overhånd: «For en vilt bra måte å legge inn gode aksjer hos alle jentene på Saron (og resten av dine lesere) på en gang! Og faktisk ikkje bare til deg selv, men Kent også! Og så nå når det er sommer… Er det avtalt spill?»
  Sånn, nå fikk jeg det ut så nå går alt mye bedre.

 7. Asbjørn sier:

  He he he! (: Fine, Jon Arne InfoJon Chandler Heskje.

Legg til en kommentar