Film: Spider-Man 2

Spider-Man 2Spider-Man 2 levde ikke helt opp til forventningene jeg hadde. Eller så var det kanskje nettopp det den gjorde.

For den passer jo rett inn i bildet av tegneseriehelter som har beveget seg inn i filmens verden. Det er mye fart og moro, storslåtte effekter, en ond skurk, en vakker kjæreste, og det er det. Hyggelig nok underholdning, men som ventet dveler ikke filmen ved filosofiske betraktninger. Det er greit nok det.

Som superhelt-action-film er Spider-Man 2 bra. Den fortsetter der eneren slapp (og spiller elegant opp til treeren), og er til tider fengslende og morsom. Doctor Octopus («Doc Ock») er som skurk mer sammensatt enn mange av sine likesinnede i andre superhelt-filmer, noe som gir pluss i margen.

Alt i alt er Spider-Man 2 en helt ok film som underholder til tider, men ikke har så mye nytt å by på.

Dette innlegget ble postet 10. juli 2004 kl. 2:21 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. Gunnar sier:

    Jeg såg filmen i dag, og den får definitivt godkjent fra meg. Klart det fins mye en kan henge seg opp i, men så lenge en går til filmen med utgangspunkt i at dette er en filmatisering av en tegneserie, så tar det av. Vi sier JA TAKK til filmatiserte tegneserier! Vi sier JA TAKK!

  2. Bjørnar sier:

    Vil det sei at du gir den en av de to toppkarakterene?

    Jeg er enig i at en må ta hensyn til at det er filmatisering av en tegneserie, men det er også begrenset hvor gode slike filmatiseringer kan bli.

    Spider-Man 2 er god til å være tegneserie-filmatisering, men hva sier egentlig det? Ikke en dritt. Det er få filmer av den typen som er sinnsykt bra, men som sagt; helt grei underholdning. Hvis det er det en forventer (og det er det jo av og til) så er jo det greit. Men det er fortsatt ingen storfilm.

Legg til en kommentar