Film: United States of Leland

United States of LelandHvis du vil se en film som får deg til å tenke er United States of Leland et godt valg. En ung mann knivstikker, tilsynelatende helt uprovosert, en tilbakestående gutt, og en lærer ved ungdomfengselet forsøker å finne ut hva bagrunnnen for det groteske drapet.

Fremfor å gi enkle svar på vanskelige spørsmål, gir filmen i stedet grobunn for nye spørsmål; store spørsmål. Den er rolig i tempoet og er opptatt av å vise det store bildet inne i de små historiene. Leland P. Fitzgerald, hovedkarakteren, er en ganske merkelig fyr. Han virker til å være svært oppegående og intelligent, men på samme tid trist, følelsesløs og litt utenfor. Han har en litt egen måte å se verden som er preget både av innsikt og til dels skuffelse.

United States of Leland er fantastisk bra. Det er en sånn film en bare har lyst til å bare være stille og grunne på livets mysterier etter å ha sett. Den gjør deg rolig og avslappet, og samtidig litt bekymret og urolig over tingenes tilstand. Veldig ettertenksom. En fantastisk film.

Dette innlegget ble postet 10. juli 2004 kl. 2:40 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

INGEN KOMMENTARER

Legg til en kommentar