Road Trip: The Return

Det var en syk tur. Med en syk gjeng. En konge gjeng. Den lovede bil-bingoen tok helt av. Alle fikk utdelt et brett hver med 25 bilder av skilt, kjøretøy og gjenstander en kan se langs veien, og den første som fikk øye på en av tingene måtte rope det ut og fikk da lov å krysse ut den gjenstanden (målet er å krysse ut en rekke slik at det blir «bingo!» av det). Når det kom en sjelden ting (f.eks. tog; det er seriøst ikkje mange tog lang E39…) og én snappet det rett foran nesa på de andre ble det både høylytte protester og tilløp til pryl fra de andre. Det var helt Texas en stund. Dommer Tollaksen måtte etter hvert dele ut prikker til juksemakerne (der tre prikker førte til tap av førerkort bingo-brett). En bil-bingo kan faktisk lett engasjere fem gutter i alderen 18-23 år i opptil to timer.

En annen viktig lærdom jeg tar med meg er denne: Foreldre-generasjonen vår er skikkelig gjestfrie, og har mange goder de er mer enn villige til å dele av. Det er sant. De har unger som begynner å bli voksne, har vel snart betalt ned huset, tjener etter hvert stint med gryn, og sitter på de fleste måter skikkelig godt i det. Hvis en da er fattig student (eller i dette tilfellet fem fattige studenter) kan en da komme på besøk til foreldre, og de varter opp med mat, husly, båt og vannsport. Helt genialt. Hjertelig takk familiene Hegelstad og Moi. (Vi var forresten på hytta deres, Olaug og Oddbjørg. Dere var ikke der, men jeg håper det var greit at vi tok oss bare til rette? For en god familie dere har!)

Hvis en vil skape god stemning er det ikke et sjakktrekk å «pinne» noen (f.eks. Asbjørn, bare for ta et eksempel) slik at de er ute av krokketrunden. Det lager skikkelig dårlig stemning. Hvis en vil ha god stemning kan en heller stemme i «Gledens Herre» eller «Han skal åpne perleporten» (eller egentlig hvilken som helst sang) og skråle synge ut av full hals med så mange stemmer som mulig. Det ender ofte med latter og applaus.

En tur til Sørlandet med en gjeng med friker
det er sannelig noe jeg liker.
Og skulle det være en dugnad igjen
så skriv meg en melding og trykk på «Send».

Oppdatering: Torstein om turen

Dette innlegget ble postet 17. juli 2004 kl. 3:03 og er kategorisert under Smått og stort. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Gunnar sier:

    Liiide æg vil vær mæ enn gong dæ passe! Ja, LIIIDE!!

Legg til en kommentar