Det skal igjen blogges om blogging

For det brer om seg. Forrige innlegg om George W. Bush som har begynt å blogge er fakta.

Jeg merker for min egen del at blogging er en vanesak. Når jeg blogger daglig er det lett å opprettholde. Når det blir opphold er det vanskelig å komme inn igjen. Akkurat som med alle vaner. Derfor poster jeg av og til uinteressante og unyttige ting bare forå poste, for det gjør det lettere å poste noe bedre og viktigere dagen etterpå når det kommer over meg.

Testen om på hvor mye bloggen min eier meg (tydeligvis 25%) spurte om det første jeg tenkte når en situasjon oppsto var å blogge om det. Og det er det pigede. Det ligger i bakhodet og kverner. Samle inn stoff, samle inn. Lagre, hente frem, prossesere, skrive, publisere. Sånn går det. For en liten stund siden gikk en uke uten å blogge. Det var veldig behagelig. Men når jeg først begynte igjen innså jeg hvor gøy det faktisk er. For det er utrolig gøy! Jeg fant også ut at jeg bare hadde lagret ting å skrive om, slik at det bare var å ta de frem etterpå (men noen gikk i vasken pga. tidsmangel og mistet nyhetens interesse – det er vel faren med å ta pause?). Denne posten har jeg for eksempel tenk på å skrive i en uke. Andre kommer spontant.

Alle bloggere elsker kommentarer. Hvis du ikke har en blogg selv er det mulig du ikke fatter bredden og høyden av dette. Bloggere gjør. Vi lever og ånder for kommentarer. Alle slags kommentarer; gode, dårlige, lange, korte, positive, negative (eller… kanskje ikke negative), meningsfulle, intetsigende, det kan være det samme. Så lenge det er kommentarer, kommentarer, kommentarer i lange baner. En kommentar betyr at «noen leser faktisk dette her»! Wohoo!! Uten kommentarer går det i dass. Det er utrolig deprimerende. Så gi en gave til en blogger – skriv en kommentar (og hvis du er i godhjørnet så fortell at du er glad i han/henne og digger å lese det han/hun skriver – det kan vi fint leve en måned på). Få gang på det, folkens! Få gang på det.

(Jeg vil nytte anledning til å takke for kommentarene deres på bloggen min. Jeg setter enormt pris på hver eneste en. De holder meg gående. Keep it up. *Bukker dypt.*)

Det er oppturer og nedturer. Noen ganger er det lett å blogge og mange interessante temaer sviver. Andre ganger er det bare dritt og du skulle ønske bloggen ikke eksisterte. Noen dager skriver en dypsindige tanker om et viktig tema. Andre dager har en ikke annen å blogge om enn blogging. Det får gå. Til slutt vil vel det gode bestå og det dårlige dø.

Litt reklame på slutten: Klarer du ikke holde følge med alle bloggene? Her er programmet som redder deg: WebMon. Og en liste med blogger du kan importere i prorammet: webmon.wmw

Nok blogging om blogging. Neste sak.

(Og forresten, ikke glem det med kommentarer. Det er liv eller død for en blogg, det.)

Dette innlegget ble postet 6. august 2004 kl. 3:28 og er kategorisert under Blogging. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

6 KOMMENTARER

 1. Harald sier:

  «Alle bloggere elsker kommentarer. Hvis du ikke har en blogg selv er det mulig du ikke fatter bredden og høyden av dette. Bloggere gjør. Vi lever og ånder for kommentarer. Alle slags kommentarer; gode, dårlige, lange, korte, positive, negative (eller… kanskje ikke negative), meningsfulle, intetsigende, det kan være det samme. Så lenge det er kommentarer, kommentarer, kommentarer i lange baner. En kommentar betyr at «noen leser faktisk dette her»! Wohoo!! Uten kommentarer går det i dass. Det er utrolig deprimerende. Så gi en gave til en blogger – skriv en kommentar (og hvis du er i godhjørnet så fortell at du er glad i han/henne og digger å lese det han/hun skriver – det kan vi fint leve en måned på). Få gang på det, folkens! Få gang på det.»

  Så viiiildt bra skreve! Trurkje du fatte koss du he truffe blinken på den meiningå om kor viktigt det e me kommentara.

  Gla i deg Bjørnar, eg lige det du skrive :D

 2. thomasR sier:

  kjenner meg igjen i mye av det du skriver… spesielt det der med kommentarer. det er bare så utrolig kjekt å få kommentarer.. pulsen øker og interessen stiger.. det er bare noe som skjer.

 3. ingvar sier:

  Stiller meg svakt undrene til at en I bryr seg så mye om tilbakemelding?
  Lukter jeg en skap-E?
  :)

 4. PalB sier:

  Enig. Bra innlegg. Og jeg tror du vet at jeg syns det er kjempekjekt å lese det du skriver. Tydeligvis er jeg ikke alene heller.

  Keep it comming!

 5. Bjørnar sier:

  Takk skal dere ha, folkens! :)

  Ikke overraskende at flere av dere som blogger kjenner dere igjen i det med kommentarer. Og heller ikke overraskende at nesten alle kommentarer kommer fra andre som blogger selv…

  (Ingvar: Kan avkrefte at jeg er en skap-E. Jeg befinner meg rimelig langt over på I-sida. Det kan du sikkert få bekreftet ved å snakke med hvem som helst som kjenner meg. Jeg har likevel behov for tilbakemelding. Tror det er ganske normalt samme hva slags personlighetstype en er?)

 6. magnus sier:

  åååja,

  kommentara er viktig, veldig viktig..

  glad i deg bjørnar…:)

Legg til en kommentar