Første dag: Skjemavelde og røgntenfoto

Jeg er fortsatt på Sessvollmoen. Det blir fly nordover i morgen tidlig, og som jeg tidligere har gjettet på ble det Sambandsbataljonen med base i Heggeliga leir, Bardufoss. (Ja, jeg vet. Det er skikkelig langt til Bardufoss.) Den gode nyheten er at Heggelia selvsagt er den leiren i landet med best internett-tilbud, inklusive trådløst nett til min lille bærbare på kaserna (mil. uttrykk for «internat»). Hva kan jeg si? Internett og jeg liker hverandre.

Systemet vi var gjennom i dag var imponerende effektivt. Det kom busslast på busslast fra Gardermoen, men de klarte å svelge unna nesten alt med tilnærmet lik null ventetid. De hadde et veldig system med rundløype med ulike poster (det var ikke et rebusløp) for registrering og testing. Jeg har fylt ut nok skjemaer til å fylle en liten bok, og er nå røngtenfotografert i lunge-regionen, veid, målt (han som sto der sa 189 cm, men det er løgn), synstestet, blodtestet, vaksinert og tannsjekket (nytt røngtenfoto). Kroppen ser ut til å fungere som den skal. Og det er litt av en kropp, om jeg må si det selv. «It’s the greatest instrument you’ll ever own», som Baz Luhrman sier.

Jeg har ikke fått uniform og våpen ennå, så soldatfølelsen er ikke ankommet ennå. Men det blir vel mer enn nok av den følelsen med tiden. Vi får se. Alt kan skje.

Dette innlegget ble postet 19. august 2004 kl. 22:34 og er kategorisert under Førstegangstjeneste. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. asbjørn sier:

    Oy oy! 189 cm! Kva skjedde med tårnet? Har du bada for mykje i sommer i varmt vatn?

  2. Bjørnar sier:

    Nei nei! Eg seier: LØGN! Tårnet Tollaksen står fortsatt støtt.

Legg til en kommentar