«Hold opp… ett kokesett, tre deler!»

Vi måtte telle alt utstyret i dag, og det tok sikkert to timer. Befalet ropte opp navn på en gjenstand, og alle måtte holde det opp og legge det et og et halvt skritt foran seg (ja, et og et halvt skritt).

Klær og utstyr måtte også inn i skap, med en meget detaljert oversikt over hvor alt skulle ligge. Alle klær har en bestemt plass i en bestemt hylle, og det skal være «tellekant» ytterst. Stort sett betyr det at du må brette klærne utrolig nøye slik at det bare blir en tynn brett ytterst som er det eneste som viser. Det virker på en måte greit å ha alt i sånn system, selv om jeg kan si med en gang at sånn orden ikke faller særlig naturlig for meg, så det kan godt være at jeg klikker på det etter hvert. Men det virker veldig greit. Kanskje jeg skal lage sånn system på klærne hjemme. (Nei, det skal jeg ikke.)

På oppstillinga i morges ropte troppssjefen frem to stykker, stilte de frem og sa: «Den ene av disse to har en godkjent militær hårsveis.» Den ene hadde langt krøllete hår og den andre 2 mm maskinklipp. «Dere finner klippemaskiner i rommet ned trappa i kaserna, og jeg forventer at alle til neste samling stiller med reglementert hårsveis. Iverksett!» Vi iverksatte. Ikke alle trengte å skrelle seg (meg selv inkludert), men det var et par som mistet rimelig store mengder hår i prosessen.

En god nyhet: Det er perm om tre uker allerede! Jeg hadde forventet iallefall et par måneder før hjemreise, men 10. september er rekrutten ferdig, og vi får 10 dagers perm fra fredag til søndag. Lide! :)

Dette innlegget ble postet 21. august 2004 kl. 21:03 og er kategorisert under Førstegangstjeneste. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

4 KOMMENTARER

 1. asbjørn sier:

  Liiide! Iverksett perm!

  (halloysen, på ei oppstilling måtte eg gå med hårnett for det var for langt i nakken).

  Eller, det var iallfall close, det endte med hurtigklipping og langvarige nakkehårstikk. =)

  Bra du dokumenterer alt eg har gløymt!

 2. magnus sier:

  det virke litt stress å vær i militæret sjøl om det sikkert er veldig mann å holda en AG. Når eg var i siviltjenestekurs hadde eg ikkje tellekant, faktisk låg alle klærnå i en bag på golvet, så fekk eg en jakke, den hang eg øve en stol:)

 3. ingvar sier:

  hey!
  sjef å fylla me på siå di.
  eg har et tips: få deg et enerom. de e å anbefala. ingen inspeksjon elle noge :)

 4. Bjørnar sier:

  Asbjørn: Hårnett?? (Men hyggelig at eg kan bringe opp (gode/dårlige; stryk det som ikke passer) minner.

  Magnus: Din drid.

  Ingvar: Kan eg bare bestille et enerom, altså? For eg trur du blander litt, det er ikkje Bardufoss hotell eg bur på.

Legg til en kommentar