Aftenbladet om blogging

Jeg fikk en epost i dag av en journalist i Stavanger Aftenblads ungdomsredaksjon som visstnok skal gjøre en sak på bloggere i Rogaland. Hvordan hun har funnet bloggen min vet jeg ikke, men siden jeg tross alt er en behjelpelig og hyggelig person sendte jeg noen svar:

Hvorfor blogger du?

Først og fremst fordi jeg liker å skrive, både seriøse og mindre seriøse tekster. Det gir meg muligheten til å dele av og gjenfortelle ting jeg finner på nett eller leser om, og gjør det lettere å fortelle venner og kjente om hva som skjer i livet mitt (og spesielt nå som jeg er inne til førstegangstjeneste i Bardufoss – jeg slipper å fortelle alt tusen ganger når jeg kommer hjem siden alle nå vet alt på forhånd uansett…).

Hvem blogger du for?

Stort sett venner og kjente. De vet jeg at leser. Hvem andre som stikker innom vet jeg ikke så mye om, og det kan egentlig være det samme.

Hva gjør det med deg å ha en blogg?

Hehe… Det har blitt ymtet frempå at den tar litt stor del av tankevirksomheten min, noe som kanskje ikke er helt usant. Bloggen gjør at jeg til tider føler et visst press til å komme på noe å skrive om, men som regel kommer ting av seg selv ved at jeg tenker på noe, blir provosert av noe, ler av noe eller fascineres av noe jeg vil dele med andre. Det hender ofte at det første jeg tenker på når jeg kommer opp i en rar situasjon er at «dette må jeg blogge om».

Hva slags blogger liker du å lese?

1)
Bloggene til vennene mine (for mange til å liste her, men det er lenke til de på bloggen min).

2)
http://www.sarahhatter.com/ (Forfatter/skribent fra California.)
http://www.reallivepreacher.com/ (Pastor/forfatter fra sørstatene et sted, husker ikke helt.)
http://www.kottke.org/ (Teknologi/web design.)
http://tallskinnykiwi.typepad.com/ (Høy, tynn new-zealander (tall, skinny «kiwi») som er misjonær i London.)

Listen er lang; jeg følger med på rundt 60 blogger. De beste av de kjennetegnes ved at de skriver bra, har noe å si, og oppdaterer jevnlig (daglig eller annenhver dag).

Dette innlegget ble postet 26. september 2004 kl. 19:11 og er kategorisert under Artikler/reportasjer/essay, Blogging. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. Kristine S sier:

    Heei! den mailen fekk æg og! og æg så følte meg litt spesielle å greie. Ja, ja godt med saronsfolk i Stavanger Aftenblad!

  2. Bjørnar sier:

    Hehe. Jeg trodde også jeg var den eneste og følte meg spesiell. Nå er jo dét avkreftet og hovmodet falt i grus, noe som sikkert er like greit.

    Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for mitt forhold til media, og har på en måte et hat/elsk-forhold til det. Jeg liker de egentlig ikke, for de vrir ofte ting til å bli slik de vil ha det, men på den andre siden er det fristende med oppmerksomhet.

    Egentlig liker jeg best å sitte på andre siden av bordet og være den som stiller spørsmålene. Det hører vel med å gi litt og ta litt.

Legg til en kommentar