Film: Shrek 2

Det du har hørt av rykter om at Shrek 2 er bedre enn 1’eren – det stemmer faktisk! Det er en karusell av en film, full av humor og morsomme bemerkninger, og med en drøss av henvisninger til andre filmer og kulturelle innslag.

Det er et sammensurium av etterligning, forherligelse og lattergjøring av alt fra Beverly Hills Cop til Spider-Man til Tekken til Ringenes Herre, godt blandet sammen med sterke innslag av kjente eventyrhistorier – her finner du Katten med støvlene, Hans og Grete, Pinnochio, de tre små grisene og de tre blinde musene. Alle sammen er med.

Antonia Banderas har stemmen på Katten med støvlene, kanskje den beste karakteren i filmen, karakteren selv oppfører seg akkurat likt som Banderas i filmer som Zorro og Desperado.

Shrek 2 fortsetter der 1’eren slapp. Shrek og Fiona har giftet seg og er på bryllupsreise. En dag kommer en melding fra Fiona foreldre, konge og dronning i landet langt, langt borte. Det er en invitasjon til et kongelig ball til ære for de nygifte, og Shrek og Fiona har ikke noe annet valg enn å reise av gårde. Det foreldrene ikke vet, er at Shrek kom Prince Charming i forkjøpet med å redde Fiona, og at hun derfor fortsatt er et troll – og attpåtil gift med en annet troll. Dette blir det ganske mye forviklinger av.

Dette er ikke egentlig en barnefilm, selv om barn sannsynligvis også vil elske den. Det er en hel drøss med humor her som nødvendigvis går rett over hodet på de, for de henspeiler på ting som folk på vår alder er familiære med og kjenner igjen (og som er utrolig morsomme).

Anbefales på det varmeste. Det er en kongefilm.

Dette innlegget ble postet 19. september 2004 kl. 1:07 og er kategorisert under Film. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

2 KOMMENTARER

  1. Harald sier:

    Og det var så sant i hans ord!

  2. Jon Arne sier:

    Så sant, så sant…

Legg til en kommentar