Noe nytt fra Bardufoss?

Det gikk overraskende greit å komme i orden etter langpermen. Rett før vi reiste hjem hengte vi opp sinnsykt mye klær og utstyr til tørk (inkludert bajonetten, ja), og jeg hadde forestilt meg at det ville ta halve uka å få alt på plass der det hører hjemme – altså med brettekant i skapet. Det tok bare en dag, og da pusset vi 20 primuser som var ufattelig sotete og skitne etter en uke ute i regnvær og hardt bruk.

Vi har så vidt begynt på fag-undervisning. Nå kan jeg det fonetiske alfabetet utenat («Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot» osv.). Jeg skal visst være radiomann, og det er utrolig mye å lære, både av tekniske ting og hvordan en opptrer og kommuniserer på radionettet. Det er noen ville krypterings-greier på disse sambandssystemet som er ganske fascinerende, så det kan bli spennende å se hvordan det er i bruk. Det viser seg også at jeg er satt opp til en ganske ok tjeneste – på kommandoplass hos sjefene der det er varmt i teltene/kontainerne vi skal jobbe i og sove i. Det ser ut til å bli lite av å farte rundt i snøen og ligge i den navla sju-dukeren, siden vi hele tiden er stasjonert i feltbasen. Dette er jeg skikkelig godt fornøyd med.

Ellers er livet i Heggelia ganske bedagelig. Vi får helt vilt god mat – varmmat til lunsj også – og jeg spiser iallefall dobbelt så mye som vanlig. Det kan ha en sammenheng med at det blir en del FyFo (Fysisk Fostring – gym). Denne uka har det vært hver dag, og det skal det være resten av uka også. Formen var fra begynnelsen bedre enn forventet (eller så er det folka i troppen min som er skikkelig dårlig trent), og nå er den på vei oppover. Her om dagen løp vi ei mil. Det tror jeg aldri jeg har gjort før.

Formen er fin. Vi har mye fritid, og jeg kan for så vidt forstå at folk kjeder seg etter hvert. Det er enkelte i troppen som tilbringer litt for mye tid på rommet i senga, og den berømte brakkesyka kan gjøre sitt inntog etter hvert. Det finnes likevel muligheter til å aktivisere seg. Jeg er nede på kapellet noen ganger i uka på samlinger soldatlaget har (det blir en del vafler), og får lest mye. De tre første ukene leste jeg til sammen 1 400 sider. Jeg skal etter hvert begynne og ta Ex.phil. samt noen andre fag, og det er gode tilbud fra Velferden å henge seg på hvis en vil. Mulig jeg skal til Lofoten i begynnelsen av oktober. Jeg tror i stor grad tida en får her oppe blir hva du gjør det til selv.

Og jeg tror faktisk det kan bli ganske greit.

Dette innlegget ble postet 22. september 2004 kl. 17:51 og er kategorisert under Førstegangstjeneste. Du kan følge kommentarer til dette innlegget gjennom en nyhetsstrøm. Du kan hoppe til slutten og legge igjen en kommentar. Tilbaketråkk er for øyeblikket ikke tillatt. Her har du en direktelenke.

1 KOMMENTAR

  1. Harald sier:

    What? Fyttigwisen for en heldiggris!
    Når eg blir større så vil eg au ligga me sjefane!

    ..ehm, det kom litt feil ut

Legg til en kommentar